Wyświetl pojedynczy post
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2014, 15:16
cfa napisał(a):Wyświetl post
@For_Fun
Powiedz mi proszę kiedy Wisła zarobiła na transferach więcej niż w sezonie w którym przyszli do klubu tak znienawidzeni przez Ciebie Holendrzy, ludzie którzy są winni całemu złu! Co do Twoich wywodów o transferach ... to każdy Dyrektor Sportowy jak by miał wzmianiac klub to w moim mniemaniu raczej wolałby kupic młodych perspektywicznych zawodników o czym była mowa już nie raz. I o Twoich słowach na temat Cupiała i wyszukiwania piłkarzy, dzizus kurfa pewnie, że nie on wyszukiwał ale to on stwierdził, że woli Lameya z karta w ręku niż Olkowskiego za którego trzeba by było zapłacic. W jego przypadku to chyba transferowy rekord wszechczasów został pobity po trafił do potentata finansowego jakim jest Górnik Zabrze!
Pewnie kosztował 2x tyle co trzeba było dac Lamyeowi za podpisanie kontraktu ale holender przecież był za darmo !
Generalnie to jak piszesz świadczy o pewnych brakach w znajomości realiów jakie panują w Wiśle.
Jeszcze raz napiszę, Marcelo, Głowacki, Brożki wyszli z klubu za spore pieniądze, dla Wisły to był chyba rekordowy zysk ze sprzedaży zawodników, puchary na wiosnę też wygenerowały dośc duży zysk, największy od 9 lat!! bo tyle czekaliśmy na Wisłe w pucharach ...
A taką sytuację mamy bo zamiast kupowac młodych zdolnych w tamtym czasie kiedy znalazły się jakieś pieniądze na transfery, ktoś to przyblokował i naściągał emerytów którym się mało chciało. Ilieva który grał fajnie techneicznie, ale efektywnośc miał słabszą niż Kirm, o Jaliensie i Lameyu nie wspomnę, a Pareikę polecił Frankowski.
Krotko i na temat. Tez nie masz pojecia, czym zajmuje sie dyrektor sportowy(bo to wlasnie on negocjuje kontrakty, kwoty transferowe, prowizje, itd, oczywiscie w realiach danego klubu i budzetu). Widzisz piszesz np. o Olkowskim i Lameyu, a ja sie pytam...kto i dlaczego w ogole kogos takiego, jak Lamey polecal do klubu, dlaczego go zatrudnil i dlaczego na fantastycznych dla tego emeryta warunkach(za te rzeczy odpowiada Valckx, jako dyrektor sportowy). Zalozmy nieprawdziwy twoj scenariusz, ze to Cupial decydowal(brzmi komicznie i mija sie z prawda, ale popuscmy wodze fantazji, ze to wlasciciel decyduje, kto da wieksza wartosc sportowa, a nie fachowiec z zachodu, ktory dostal wielka wladze i ktory zostal zatrudniony zeby wprowadzic profesjonalizm)...to Valckx polozyl mu na stole 2 pilkarzy(pewnie przekonywal, ze rownorzednych) i jakim prawem znalazl sie tu Lamey? Odpowiedz nasuwa sie sama...
O twojej wiedzy nt. transferow Marcelo i Głowackiego nawet nie mowie. To pan holender ich sprzedal ? To pan holender ich sprowadzal? Wez sie nie osmieszaj. Juz nie wspominam pod jakim trenerem osiagneli pelnie formy(to tez nie byl holender).

P.S - Z taka "wiedza", to zaraz sie okaze, ze np. Marcelo sprowadzal Valckx, a nie Bednarz .

Jagul napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że to nie ja mam problemy z czytaniem, a nie Ty. Pokaż fragmenty w których każę Cupiałowi pracować jako skaut .

A no i pokaż te słynne raporty.

Na resztę nie mam obecnie czasu odpisać bo jak to napisałeś odnośnie mojej retoryki - śpieszę się na lekcje do gimnazjum
Już pokazałes jakie masz pojecie o pilce ta wypowiedzia:
"Czy Twoim zdaniem dyrektor S P O R T O W Y ma jakiś wpływ na F I N A N S E danego zawodnika przy podpisywaniu kontraktu?

Z tego co mi obecnie wiadomo to nie. A patrząc na to co działo się na przestrzeni lat w Wiśle, to mogę z całą pewnością powiedzieć, że nie."

O prowadzonych negocjacjach z Lamey'em(oczywiscie nie przez Stana, haha) nie bede wspominal(tez blyskotliwe zdanie).

A co do skautingu i Cupiała: "Czy jednak ludzie, którzy decydowali się nie ściągnięcie takich zawodników (czyli chyba Boss) są tępi i są ślepi?" - sugerujac, ze Cupial mial nieufac dyrektorowi sportowemu, co do nazwisk kolejnych kopaczy, ktorych to Boss powinien sam weryfikowac(bo taki jest ostateczny sens twojej wypowiedzi, jesli wiesz o czym piszesz).
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 10.01.2014 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując