Luu... napisał(a): 
|
jak już kolega jest tak poinformowany to poproszę o miesięczny bilans wydatków.
|
Kocur napisał(a): 
O ja też chętnie poczytam bo odnoszę wrażenie że kolega "m" wie więcej od Bednarza
|
Roczny bilans wydatków na pensje w 2013 r. http://www.wprzerwie.pl/Wpis,Sport,5...-warszawa.html Zawsze można kwestionować te dane.. Jeśli ktoś ma inne, chętnie je przeczytam i skoryguję pogląd w sprawie. Powyższym zestawieniem sam byłem zaskoczony, gdy z jego treścią się zapoznałem. Tyle że jest temat do nibylandii..
Wracając do tematu głównego, w polityce transferowej były jednak jakieś zapowiedzi, wpierw o 3 /4 wzmocnieniach, ostatnio o 2 /3, ze strony trenera, Prezes zapowiadał wpierw kłopoty bogactwa, następnie zmienił pogląd o 180 %, iż wzmocnień nie będzie o ile kadra będzie utrzymana bez zmian. Odszedł Małecki i bez względu na stosunek do jego osoby i ocenę jego formy sportowej jest to ubytek kadrowy, stąd pytanie o zastępstwo jest uzasadnione..
Ja cudów nie oczekuję, tylko jednej rzeczy, spójności słów i czynów, okienko transferowe się dopiero zaczęło.., spokojnie wiec czekam na korekty kadrowe, które nie tylko będą nas osłabiać.
Mamy 4 piłkarzy z wyższymi od innych kontraktami, Bunoza, Chavez, Jovanović, Garguła. Mamy kłopot z nowymi umowami, liderzy drużyny to dziś Głowacki, Paweł Brożek, ale też Miśkiewicz, a z tym ostatnim może być różnie odnośnie nowego kontraktu.. , jest kwestia Stolarskiego.
Rozumiem mechanizm krótkiej kołdry, ale .., nikt chyba tu nie chce aby wyniki całkiem dobrej rundy jesiennej zostały zmarnowane..
Generalnie, wchodzę na to forum z przekonaniem iż jest tu dyskurs o naszej przyszłości, a tu ciągle jak pijany do ściany wracamy do 2011 roku, ileż można .., zrobiłem sobie swego czasu przerwę od tego forum i co , ano jest bez zmian, jakby czas stanął w miejscu..
Ten sam folklor, dokładnie te same osoby toczą dokładnie ten sam spór o ..przeszłość, ileż można mydlić ludziom oczy..
Jagul napisał(a): 
|
Mam po prostu dość słuchania o tym, że ktoś zadłużył ten klub i nie ma teraz kasy na nic. Po prostu właściciel ograniczył fundusze przekazywane klubowi, przez co Wisła musi sobie radzić poniekąd sama. A, że w klubie nigdy nie przyjęto scenariusza, że Cupiał przestanie klub finansować to jest jak jest.
|
III raz to cytuje, ufam iż nie będę musiał po raz IV..
Mnie np. interesuje to czy jeśli Wisła nie przedłuży kontraktu z Miśkiewiczem, to kto będzie naszym pierwszym bramkarzem.. Rozmawiajmy o przyszłości, a jak nie ma żadnych danych, to cisza będzie tu dużo lepsza niż tysięczny raz bicie piany, o 2011 roku..
W tym linku jest Ile wydają rocznie na pensje kluby ekstraklasy: http://www.wprzerwie.pl/Wpis,Sport,5...-warszawa.html u nas w 2013 poziom Piasta Gliwice. Per salto poziom Piasta Gliwice, ale szczegółów oczywiście nikt z nas nie zna.
Kocur napisał(a): 
|
Jestem ciekawy tych pensji, które są najbardziej strzeżoną tajemnicą każdej prywatnej firmy
|
Ciekawość to pierwszy stopień do piekła , też jestem ciekaw szczegółowego rozliczenia, kto, ile, jak, za co... tyle że dla mnie istotniejszy jest ogólny bilans, ogólna wartość pensji, a ta pokazuje iż może zbilansujemy budżet i może będziemy samowystarczalni, ale na jakim poziomie..
Ostatnio edytowane przez milosz : 09.01.2014 o godz. 11:50.
|