Wyświetl pojedynczy post
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2014, 08:26
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Co mnie interesuja place dzisiaj? Kosmiczne kontrakty + kosmiczne prowizje, to fakty. Zapoznaj sie z raportami finansowymi, ktore sa jawne, a wtedy bedziesz mial obraz, jak rzadzili Holendrzy(klub zanotowal strate mimo gry w grupie LE). Bezwartosciowi kopacze(nasprowadzani przez Valcxka) sie popisali w sezonach 2011/2012 i 2012/2013, kiedy kompromitowali sie w kazdych mozliwych rozgrywkach i kiedy zaden, nawet slaby klub europejski nie spojrzal w ich strone. Nie wspominam juz o kurczowym sie trzymaniu fantastycznych kontraktow do konca.

P.S - Dlaczego wszyscy dziennikarze w Holandii pukali sie po glowie, kiedy emeryt - Jaliens dostal u nas taki kontrakt(tam zarabial 1/3 - 1/4 tego i byl jednoczesnie po drugiej stronie rzeki)? Dajcie spokoj . Rozumiem zakłamywac rzeczywistosc i pałac miloscia do panow V. i M., ale bez przeinaczania faktow.

Za to ty masz wielkie pojecie . Teraz mi ładnie wymien kopaczy sprowadzonych przez pana holendra(mowie o wszystkich za jego kadencji, a nie do tych, do ktorych sie tylko przyznaje ), a takze kwoty za jakie ich sprzedalismy...bedziemy mieli czarno na bialym, czy to byli bezwartosciowi amatorzy czy moze perełki, o ktorych piszesz. Aha, dorzuc tez ich osiagniecia indywidualne(asysty, bramki, itd), a takze druzynowe(ile MP, ile PP, jakie miejsca w lidze). W porzadku ? Za takie pieniadze jakie mial Valckx mozna bylo znalezc dobrych(jak na nasze warunki) pilkarzy w kwiecie wieku, ktorym skonczyly lub konczyly sie kontrakty i na ktorych mozna bylo ewentualnie zarobic. Facet postawil na nieudacznikow, ktorzy gwarantowali tylko kompromitacje w lidze. I jeszcze dla ludzi, ktorzy maja bardzo krotka lub wybiorcza pamiec...awans do grupy LE dalo nam ogranie(w jakim stylu, to tez nie mowmy) amatorskiej druzyny bulgarskiej(o budzecie 3 mln euro, przyjmijmy optymistyczna wersje, chociaz Borek w czasie transmisji mowil o nizszej kwocie).
Nie wiem chyba siedziałeś w głowie Stana, albo dzieliłeś z nim biuro albo nie wiem co. W wywiadach holender zawsze wspominał, że miał zawodników za których trzeba było zapłacic i to była najlepsza opcja bo byli młodzi. Nazwiska które przewijały się w mediach były może droższe w zakupie ale tańsze w utrzymaniu i nawet gdyby trzeba by było zapłacic za te transfery - na co de facto Stan był przygotowany to niestety Cupiał blokował, bo chciał zawodników za darmo, z wysoką prowizją za podpisanie i dużymi kontraktami ale też z roczników które są dobre dla win, nie dla perspektywicznych piłkarzy.
To jest jedna rzecz, inna rzecz jest taka, że kiedy przychodzili holendrzy to zyski ze sprzedaży zawodników były chyba rekordowe dla Wisły, odeszli: Marcelo, Głowacki, Brożki i jak wiesz nie poszli za czapkę gruszek.
Tak jak ktoś wspomniał proszę podaj jawne sprawozdanie uwzględniające spłatę zadłużenia Wisły wobec TFK
dla tamtego okresu.
Co do Bednarza, owszem udało mu się uszczuplic wydatki związane z kontraktami ale jednak jego metody motywacyjne to jakaś zupełnie inna bajka, ba inny świat. Świat który musi byc bardzo odległy od naszego, bo jak się czyta/słyszy wypowiedzi typu "marzy mi się, żeby odeszło trzech piłkarzy" to ja nie wiem co mam myślec. W jego głowie pewnie kłębi się myśl "no to wszystkich zmotywowałem, pewnie sprzedaż biletów teraz wzrośnie o 500%, a zawodnicy żywi z murawy schodzic nie będą chcieli".
Jeszcze zobaczymy jak będzie wyglądało wszystko z nowej rundzie, gdy już z kosztów zejdzie wynajem stadionu w kwocie dotychczasowej, chociaż z drugiej strony jakby Bednarzowi zależało to by chyba jednak troszkę spróbował wejśc w dupkę komu trzeba i wyżydziic kase na transfer młodego chorwata i na kontrakty dla przynajmniej dwóch zawodników z kartą w ręku.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując