Wyświetl pojedynczy post
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2014, 17:07
Jagul napisał(a):Wyświetl post
A umiesz w ogóle czytać? Nawet w zacytowanym zdaniu masz napisane, że Valckx wybrał piłkarzy. Nawet Ci napisałem, że lepszych lub gorszych. Ale chyba jeśli chodzi o sprawy finansowe, to nie dyrektor sportowy decydował o tym jakie pensje będzie pobierał dany piłkarz. Ktoś z zarządu się na to zgodził.
Przyznam ci rację, literalnie napisałeś że to Stan ich wybrał, ale zasugerowałeś wprost że odpowiedzialność ciąży na tym co go zatwierdził (w domyśle Cupiał). I jak dla mnie to w sumie zabrzmiało dokładnie tak jak to co napisałem. Zgodzę się że na Cupiale jak najbardziej ciąży odpowiedzialność za obecną sytuację, bo to w końcu ON zawierzył holenderskiej szarlatanerii. Ale nie zgodzę się jednak z obciążaniem go szczegółowymi przypadkami tego co nas doprowadziło do obecnego stanu, czyt. Lamey, Genkov, Jaliens, itd. itp.
Cupiał jest winny bo dał nieco więcej zielonego światła niż innym. I (odnosząc się do innych) tak, w POLSKICH WARUNKACH to SĄ gigantyczne pieniądze. Dobrze wiecie że nie chodzi tylko o kwoty odstępnego, ale koszty utrzymania czy kasa za podpis.

Dobra, ja sobie daję spokój na pewien czas, bo zjawi się Wolfy i będzie mówił że jestem opętany psychozą Stana, wyliczał ile postów napisałem i ilu słów w nich użyłem.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując