I co dalej

Z klubem

?Tak minelo sporo czasu od sponsorowania pana Cupiala utopil w klubie ciezkie pieniadze pradwy pewnie nigdy sie nie do wie nikt zaden czlowiek ile poplynelo hajsu w klub plus smiesznych doradzcow menagerow trenerow pilkarzy sponsorow itp . Ile to juz lat ? Minelo napewno kazdy z Was obecnych wie mnostwo chwala mu za to co zrobil niech Bog mu w wynagrodzi . A tak konkretnie chodzi o rozgrywki europejskie smietanka towarzyska uefa reklamy dzienkiarze jestes na topie np przez miesiac w naszym kraju po takim ogromnym sukcesie to by o klubie mowili z rok lub nastepne dwa . Tak to jest jak sie czeka na sukces ile lat , mnostwo nawet ku...rwa nie pamietam ale sporo . Cupial czeka tez jak kazdy teraz ma wszystko na tacy ma stadion w pieknym miescie a myslenicach zbodowal sobie osrodek sportowy mozna tak nazwac nie bylem wiec sie nie wypowiadam widzalem tylko zdjecia tylko akademi nie robi nie wiem dlaczego choc Lech i Legia posiada . Ale jest kryzys wszedzie chyba od 2007 roku lub 2008 . I sie juz nie wydaje grubych sum tylko trzeba jakos zyc w miare normalnie kiedys pamietamy wszyscy kupowal polskich playerow tak jak chcial i co trener chcial a szczescia nie bylo bo sie trafialo takie ekipy ze nie dalo rady wejsc do Europy . Choc mysle ze sklad byl bardzo dobry i na pewno w grupie ligi mistrzow jakies punkty by uzbierali ! Chodzi mi o pilkarzy Zuraw Kosa Uche Kuzba Szymek Glowacki Stolar Na stowe panie i panowie . Lecz takie zycie . Czasy sie zmienily Uefa ma tyle kasy ze sie nam w glowach nie miesci a futbol niestety dla polskich klubow jest nie laskawy nie ma wyroku w zawieszeniu tylko idziemy siedziec na dlugie lata !!! A troche juz siedzimy w koncu zrobili reforme z szansa na awans dla klubow z innej bajki tej gorszej bajki jak nasza liga plus wiele innych klubow ma szanse na awans i to spore szanse przy dobrym losowaniu ja nazywam to totolotek . Mniejsza w szczeguly to nie jest najwazniejsze . Lata minely powstaje bunkier twierdza jak w Malborku ( kto wybieral ten projekt warty ciezkich milonow zlotych do dzis sie zastanawiam po co to zostalo zrobione

? masakra na tle Gdanska to piekna i bestia nie mowiac o innych stadionach w kraju !! To byl po prostu strzal w Leb . Ale dobra jest gra sie na nim nie jest zle juz nie zburza go bedzie stal na wieki . Wracajac do do tematu polityka transfery plus europejskie puchary . Nagle prezesem zostaje Basalaj czlowiek wygaddany z doswiadczeniem kontakty w kraju spoko pasuje jak ulal ja okiem obserwatora czlowieka ktory czeka jak kazdy z Was na ten dzien by w koncu ten klub mial z tego pieniadze przyjemnosc dla siebie rodakow i kibicow rowoj dla zdolnych chlopakow mlodziezy w koncu akademie reklame w europie tej lepszej i tej gorszej wszystkiego dobrego w rozwoju klubu bo tylko o to chodzi . Obsrewuje co jest grane a tu trener z kraju tulipanow plus czlowiek chyba bardzo znany w europie chodzi mi dyrektora Valksa to bylem w szoku ktos taki przychodzi do polskiego klubu to tylko bedzie lepiej lecz mafia zostala w kregach Bogoslawa C plus krakowskiego klubu . Czy ty ludziom chodzi czy kiedy kolwiek chodzilo o interes klubu polskiego sportu rozwoju akademii pilkarkiej dzieci mlodziezy nie sadze . Wisla jedzmy dalej z dobrym budzetem swietnym marketingiem dobrymi ruchami w sensie rozwoju pierwszej druzyny , wiadomo tu sie zgodze ogromne kontrakty jednak za duzo sie wydawalo tu jest ogromy blad pana Basalaja plus Valksa ale ja mysle ze oni chcieli dobrze jestem pewny na stowe lecz zaplacili za duzo . Transfery Pareiko Biton Melikson Genkow Bunoza Nunez Iliev Kirm to chyba nie sa zli pilkarze a reszta jak Palic czy Lamey i ostor krytykowany Jaliens to nie wypaly tak wyszlo co zrobic sa plusy i minusy ale zabraklo 4 minut od raju . Konczy sie przygoda z holendrami plus z pilkarzami zarabiajacymi ogromne jak na polskie warunki pieniadze bo 300 tys euro to nie malo !!! Nagle zatrudnia sie Jacka Bednarza ktory mi przy pomina wiecie kogo kto oglodal to wie znacie aktora Andrzeja Chyre mam dwie postacie z filmu Dlug i Komornik podobne charaktery . Nie wazne Bednarz ma swoj swiat i zero czlowieczenstwa w sobie bo zachowuje sie jak byl na kursie u ruskich w Moskwie z 5 lat lub naczelnkiem Auschwitz . Zero kultury to ma byc prezes co robi klubowi na cala polske anty reklame jaki sponsor bedzie pukal do drzwi gdzie sa chore zasady . Panie Jacku zmien prace i odejdz raz na zawsze .
Mozna pisac i pisac lecz nie o nim . Mam pytanie do ludzi co robia wywiady czemu nikt nie zrobi wywiadu z Basalajem bo ten czlowiek gdzies przepad moze z holendrem Valksem pytania wiadomo jakie dlaczego nie wyszlo po co takie duze kontrakty minelo sporo czasu od odejscia tych ludzi z klubu . Na tym zakonczymy pozdrawiam Was