Cytat:
|
Jeśli plebs chce igrzysk to politycy oraz media dają im tego czego oczekują. Nie inaczej.
|
To jest takie podejście w stylu "dorwaliśmy się do koryta więc teraz trzeba odcinać kupony i robić w uja społeczeństwo". Wtedy się zgadzam, że skoro plebsowi pasuje to wszystko gra i nikt nie narzeka, politycy i media mają co chca a plebs też się dobrze bawi - można się dowartościować i wyładować np komentarzami "zajebać tego kierowcę pijanego", "ja bym mu dał", "ja jestem lepszy bo mi się nie zdarza po pijaku jeździć" ale lepiej by było gdybyśmy szli w inną stronę i media wraz z politykami były jakąś elitą i zajmowaliby się poważnymi sprawami. Wtedy można by wychować plebs na ludzi.
Także zawsze jest wybór, albo się plebs pielęgnuje, albo się próbuje z Polaków zrobić mądrych ludzi. Oczywiście obecne "elity" wybierają to pierwsze.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.