Wyświetl pojedynczy post
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2014, 18:23
To co się dzieje przy okazji nowej mamymadzi czyli pijanych kierowców to są jakieś straszne jaja.

1. W Polsce od lat ginie co roku mnóstwo ludzi zabitych przez pijanych kierowców, media "nagle" to dostrzegły i bombardują nas informacjami o "kolejnym wypadku". Kto chce niech wierzy w przypadki, podobnie jak w ilość niusów o zatruciach dopalaczami po to aby zwrócić uwagę na temat i całkowitym olaniu sprawy, choć zatruć dopalaczami dwa lata po całej akcji jest kilka razy więcej ( W 2011 r. główny inspektor sanitarny odnotował 176 takich przypadków, rok później już 279, a do października 2013 r. było ich już aż 721 - szczegóły w linku w punkcie 5.)
Ja widzę tu kolejną ustawkę medialno-polityczną: "Wy kreujecie problem, nawijacie o nim kilka dni - a potem ja ratuję kraj!"

2. Rząd odrzucił kilka miesięcy temu projekt zaostrzający kary dla pijanych po to aby w momencie wychwycenia korzyści pijarowskiej, premier mógł wejść cały na biało i załatwić kontrakty dla kolegów produkujących alkomaty.
Z kolei producent batonów bodaj "Pawełek" musiał jakoś podpaść.

3. Wypadek w Łodzi, motorniczy. Jakkolwiek tragiczny i gdyby coś takiego dotknęło kogoś kogo znam to bym tego s....iela zabił gołymi rękami, pokazuje jaką farsą jest dzisiejsza Polska. Po pierwsze czy tego motorniczego nikt nie kontroluje? Przyszedł napruty do roboty, co godzinę jest na pętli czy naprawdę nie ma tam nikogo kto sprawdza czy ludzie nadają się do jazdy i można ich wypuścić na ulice i powierzyć zdrowie i życie kilkuset obywateli?
Po drugie, jeszcze zabawniej, dzisiaj policja z pompą oznacza że 20 godzin po wypadku udało im się, uwaga, zabezpieczyć puszki po piwie w kabinie (czy w jej pobliżu, nie dosłyszałem w radiu, nevermind)! Czaicie? Zajęło im to zaledwie 20 godzin. Z takimi stróżami prawa szybkiego reagowania w sprawach wszystkich (nie tylko w łapaniu przekraczających na czteropasmówce z ograniczeniem do 50) naprawdę czuję się spokojny o swoje bezpieczeństwo.

4. Niezastąpiona gazeta wyborcza i jej bezstronne ankiety. Możesz sobie już dziś zagłosować czy nowy pomysł pana premiera jest:
a) tak, znakomity jak zwykle
b) tak, znakomity ale Polacy to zjeby i się nie uda
c) nie, byłby znakomity ale Polacy to straszne zjeby
d) trzeba sprawdzić żeby się przekonać czy znakomity
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/...62079346_n.jpg

5. Co z tego wyniknie i jak (nie)wymierne będą efekty wiadomo raczej już dziś na przykładzie poprzednich pijarowskich "wojen" Słońca Peru
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykul...kierowcow.html

Ale przecież nie o wojnę z pijakami, pedofilami,kibolami, dopalaczami czy hazardzistami tu chodzi. Tylko o poczucie iż "premier dba o nas jak ojciec najlepszy i to nieprawda że dach przeciekał, zwłaszcza że wcale nie padało".

To co? Z kim następna wojna? Może z agresywnymi psami (nie było chyba jeszcze?) albo nie wiem, z kosmitami porywającymi krowy? Obojętne. I tak dacie się nabrać, prawda? https://www.facebook.com/zelaznalogika.online