Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2014, 18:19
raindog napisał(a):Wyświetl post
Co by nie mówić, mimo wszystko Piszczek wypromował się jako napastnik i pokazywał na tej pozycji całkiem niezły poziom... grał na niej zarówno w Polsce, jak i Niemczech.
Kłamstwo. W Hercie Piszczek strzelił 3 gole w 68 meczach ligowych (również jako boczny obrońca). Cztery dołożył w pucharach. Gdyby nie zmiana pozycji, to dawno wróciłby do kraju z podkulonym ogonem.

W Zagłębiu strzelił tych goli 14 w 69 meczach. Statystyka już lepsza, ale gdzie mu tam to Brożka, Żurawskiego czy Frankowskiego. Podejrzewam, że nawet Piech go zagina, nie wspominając o takich meteorach jak Piechna czy Matusiak.

Myślę, że suche fakty zamykają tą dyskusję, ale tak na logikę - kto normalny przesuwałby dobrego napastnika na obronę, skoro zawodnicy ofensywni są o wiele drożsi niż defensorzy? A są drożsi, gdyż rzadziej spotykani. W naszej ekstraklasie mamy wielu obrońców, od których piłka się odbija jak od deski. Tyle, że zwykle bardziej od niej interesują się piszczelami zawodników przeciwnej drużyny...

raindog napisał(a):Wyświetl post
Polemizujesz z myślą, że pewnych piłkarzy - szczególnie młodych, można sprawdzać na innych pozycjach, bo być może okaże się, ze tam będą grali jeszcze lepiej albo przynajmniej solidnie. Sprawdzać, eksperymentować...
Zadałem konkretne pytania odnośnie umiejętności Fryca.
Nie mam zamiaru polemizować z czyimiś wyobrażeniami, ale nie róbmy sobie jaj.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.01.2014 o godz. 18:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując