|
Senior Member
|
|
Reserve napisał(a): 
Panowie, wetnę się Wam 
Milosz:
1) Klub ledwo zipiał jeśli chodzi o kontrakty. Powiedz mi - kto miałby opłacać i tak wysoki kontrakt Maora przez najbliższe pół roku? Bednarz wygrałby ją w Totku?
2) Jovanović nie gra dobrze, tylko poprawnie - jak zawsze. To Głowa błyszczy w obronie i zapieprza na boisku naprawiając też jego błędy.
3) Zakładam że wiesz jaka była sytuacja wewnątrz klubu? Maor był w sytuacji, w której nie dostawał regularnej pensji, Bednarz trąbił o problemach finansowych i potrzebnych cięciach + sytuacja z reprezentacją? Na jego miejscu chciałbyś tu zostać czy wolałbyś naciskać na transfer?
|
1)klub cały czas ledwo zipie, przed holendrami, po holendrach, czyli jest bez zmian od dawna, rzecz w tym że aby dokonać prostej kalkulacji, sprzedajemy teraz taniej, czy później drożej.. ja uważam że to drugie. Co do pensji za te pół dodatkowe roku, toż podobno inni mają zaległości, no to Maor dołączyłby do innych (to tylko luźna hipoteza).. a oddano by mu z kwoty transferowej. Ważne by było, aby wiedział iż dobra gra jesienią br., to dobry transfer dla niego plus kasa z pensji w momencie transferu, tyle że w klubie od początku tzw. wielkiego przesilenia liczy się tylko cięcie kosztów, jedna gęba do karmienia mniej to jeden problem mniej, stąd Sobolewski, Wilk, Genkow, czy Małecki odchodzą gratis, być może z zaległościami za pensje, które jakoś się klajstruje przy ich pozbywaniu się.
2)Jovanonović gra dobrze na tle np. prawego obrońcy Burligi, czy w ofensywie Boguskiego. Zaś w porównaniu do gry Głowackiego, to wszyscy (może z wyjątkiem Miśkiewicza i Pawła Brożka) grali max tylko poprawnie lub źle. Na tle Arka Głowackiego, Jova gra tylko poprawnie , okay, zgoda.
3)Zgoda, tak było i co to zmienia. Punkt widzenia Maora mało mnie obchodzi, liczy się tylko to co dobre dla Wisły. A scenariusz który opisałem w p.1) był możliwy, czy ryzykowny , owszem tak, moim zdaniem jednak lepszy od zrealizowanego.
PS mam takie wrażenie że co by nie zrobiono w klubie to zawsze znajdą się adwokaci takiego postępowania, jakoś jestem pewien ze gdyby Maor odszedł całkiem darmo, to też uznano by że to super decyzje.. stąd już wiem iż cokolwiek nie zdarzy się w kontekście Bunozy będzie to jedynie słuszna decyzja.
|
|