Wyświetl pojedynczy post
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2014, 14:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pisałem o tym o dawna, tylko co z tego? Na razie:
a) psychole się cieszą, bo ewidentnie niektórym nienawiść do Małeckiego rzuciła się na mózg
b) reszta jest obrażona, bo jak on śmiał.

A brutalna rzeczywistość wygląda tak - mamy jednego ofensywnego zawodnika na ławce. Z tym 18-letnim napastnikiem z Chorwacji i Kamińskim trzech.

A potem będzie zdziwienie w tematach meczowych "dlaczego ten Smuda nie robi zmian?!". Odpowiedź może być bardzo przykra - bo Bieszczad mu powiedział że to wszystko .......i i na środku pomocy grał nie będzie.
Jak ktoś myśli, że żartuję, to niech jeszcze raz rzuci okiem na naszą ławkę w meczach w tym sezonie, a następnie skreśli z niej Małeckiego. Później wyjmijmy Bunozę, Stolarskiego, Chaveza i Jovanovicia żeby zobaczyć jak może być jeszcze w tym sezonie. Potem jeszcze Brożka i Miśkiewcza żeby zobaczyć stan na czerwiec.

Ujmę to tak - nie ma co udawać że jest inaczej, mamy poważny problem. Brak Małeckiego będzie dla nas bardzo bolesny, podobnie jak brak "Sobola". Obu Smuda pozbył się lekką ręką. Pytanie - co dalej?

"Wiecie, generalnie marzenie o grze w Wiśle już spełniłem, a Legia to też fajna drużyna".
Prawdziwy Wiślak i wychowanek. Ja bym nazwał trybunę jego nazwiskiem.

A ja przypuszczam, że gdybyśmy nie postawili sobie celu "Liga Mistrzów albo śmierć" i spokojnie uzupełniali skład przez dwa - trzy okienka perspektywicznymi zawodnikami, to ani nie płacilibyśmy gigantycznych kontraktów, ani nie bylibyśmy w takiej dupie jak teraz.
Zadam Ci więc proste pytanie: kto według Ciebie postanowił szturmować Ligę Mistrzów natychmiast emerytami? Holendrzy, czy Cupiał? Bo Valcxx stwierdził jednoznacznie, że to nie był jego pomysł na drużynę...
I pytanie pomocnicze: kto kazał zwolnić trenera z ważnym kontraktem, który klub musiał płacić, a teraz będzie jeszcze musiał pewnie do tego dołożyć odsetki za zwłokę? Wywalenie Maaskanta poprawiło wyniki?

Dajesz, mistrzu ciętej riposty.
Najłatwiej szukać problemów w Holandii, ale to u nas głównie słoma z butów wystaje...
Nigdzie nie obwiniałem Holendrów o to bo oni mieli odgórnie przedstawiony plan do realizacji. Jednak gdyby Cupiał chciał wydać na transfery (nie na kontrakty) to Lamey(na transfer Jaliensa by to nie wpłynęło chyba) by nie przyszedł do Wisły, bo na celowniku był prawy obrońca reprezentacji Czech za którego trzeba było zapłacić(albo wykupiono by Cikosa który gorszy od Lameya nie był), niestety Boss chciał piłkarzy z kartą na ręku przez co ostro się sparzył.
Do tego wywiad z Kuźbą, ten jednak trochę narzekał na współpracę ze Stanem, ale wspominał o tym, że obserwowali zawodników którzy byli do wyrwania poniżej 1mln euro i w następnych okienkach przechodzili za dużo większe pieniądze do innych klubów. Zawodnicy młodzi, tańsi w utrzymani, bardziej perspektywiczni. Których po takim sezonie w pucharach można by było sprzedać z zyskiem ...

Do tego jak wspomniałeś zwolnienie trenera, jednego, drugiego, trzeciego ...
Głupotą było wywalanie Maaskanta po pamiętnej porażce z koszernymi, ale cóż to świadczy tylko o emocjonalnym podejściu Bossa. Odsetki nie wiem jak Robert nalicza, ale zdaje się, że w Polsce % odsetek jest ustalony ustawowo.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując