Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2014, 19:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli wisimy tyle Małeckiemu, który ma względnie niski kontrakt, to ja się boję pomyśleć ile jesteśmy winni takiemu Bunozie czy Chavezowi, którzy zarabiają więcej i w euro.
Płace w ekstraklasie, rujnują nasz klub !? Hmm według tego zestawienia :

http://www.wprzerwie.pl/Wpis,Sport,538366,1,Budzety-na-pensje-polskich-klubow-ekstraklasy---prowadzi-legia-warszawa.html są na poziomie Piasta Gliwice, więc dajmy już spokój z tymi kominami (no chyba że są mocno ukryte) Bawi mnie też odwoływanie się do przeszłości i obciążanie holendrów..Toż jest to polityka właściciela, polityka cięć, tak.. iż mamy być samowystarczalni i okay, ale na jakim poziomie, jeśli nie jako Piast Gliwice, to może na poziomie Hetmana Zamość.. To jest zasadne pytanie, dokąd zmierza nasza Wisła !? Albo inaczej jak zwiększyć przychody.. temat tutaj to nie polityka finansowa klubu, a polityka transferowa, tyle że jak mamy robić zakupy bez kasy .. Pan Smuda zakłada, że będą 2/3 transfery, że będą współfinansowane przez inwestorów zewnętrznych.. Otóż jestem jak najdalszy od podawania przykładów innych polskich klubów, w tym Legii, ale .. przez tyle lat byliśmy hegemonem ligi i .. dziś nie stać nas na nic .., więcej stać nas rok w rok na coraz mniej , albowiem poza cieciem kosztów niewiele się dzieje.. szalenie jestem ciekaw tych inwestorów zewnętrznych co by mieli nam dać te 2/3 transfery, a najbardziej mnie ciekawi czy tak bardzo udana jesień dla Wisły to będzie dobry początek na lepszy los naszego klubu, czy wprost przeciwnie, przekonanie bossa że jeszcze bardziej można dać mniej jeść, skoro pacjent nadal żwawy jest.
Odpowiedz cytując