szprotson napisał(a):

Nie chcę wiedzieć kto wg. Ciebie jest dobrym piłkarzem skoro ten jest może i dobry.W moim porównaniu nie chodziło jednak o umiejętności Szweda tylko o kluby w których grał i w których go ...chcieli.
Wisła to My. wiesz co to znaczy? Ze odejdzie Brożek, odejdzie Małecki, odejdzie Stolarski a My dalej będziemy.
Jak Stolarski chce iść do Legii niech idzie. Chce do Cracovii - niech idzie jego wybór!
teksty o honorach i innych polecam włożyć między bajki jesli jeszcze tam nie leżą.
|
Zlatan może i grał, ale wychowankiem nie był. Zresztą - to jest inny świat. Jeśli chodzi zaś o to, kto jest dla mnie dobrym piłkarzem, to na pewni żaden gwiazdor, który stawia się ponad wszystkimi. Kluby to setki lat tradycji, miliony osób intensywnie przeżywających każdy mecz (w różnych dziedzinach sportowych) itp. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to może jechać do Chin albo Machaczkały.
Racja, że Wisła to my, ale piłka jest jakimś spoiwem. Teraz nie ma mody na kibicowanie, jest nawet antymoda, więc coraz mniej osób się z tym utożsamia. Dlatego w tej piłce powinny być jakieś wartości, żeby rosły kolejne pokolenia itp., itd.
Teksty o honorach jeszcze nie leżą między bajkami. Jak okaże się, że powinny tam trafić, to będzie smutny znak.
Aha, Furman za 3 miliony ojro to jakaś mokra fantazja rodem z menadżera 2014 (jak jeszcze grałem, to za Chrapka oferowali mi większą kwotę, ale on ma wyższy potencjał).