Wyświetl pojedynczy post
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2014, 12:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Dla Małeckiego najlepsze będzie odejście. Dla Wisły - żeby został i powalczył o miejsce w składzie, bo po prostu nie mamy ławki rezerwowych, a pierwszy skład też nie rozwala.

Szczęśliwego Nowego Roku.
Nie byłbym taki pewny, że jakby został to byłoby dobre dla Wisły. Podejrzewam, że w szeroko rozumianym zespole ( piłkarze, trenerzy, masażyści itd.) jest podobnie jak na tym forum. Część ( raczej mniejszość) go lubi reszta nie bardzo. Nie sądzę żeby było za wielu neutralnych. Jak już kiedyś pisałem, obserwowałem rogrzewkę w przerwie meczu - on cały czas był z boku. Reszta się bawiła mniej lub bardziej udolnie piłką a jemu nawet nie podawali. Czy obecność zawodnika budzącego takie emocje może być dobra dla zespołu? Nie sądzę. To nie Balotelli żeby trzymać go, mimo jego "urody" dla przebłysków geniuszu w kluczowych momentach. Patryk nawet za swoich dobrych czasów nie dał się klasyfikować w tych kategoriach.
Zawsze przy obiektywnej ocenie patrzy się na to co wychodzi po zsumowaniu plusów i minusów. Czy w przypadku Patryka kiedykolwiek rachunek był dodatni? Nie sądzę, bo co z tego że on grał może i nawet na plus jak cała reszta nie potrafiła (nie chciała) z nim grać?
Ja mimo, że nie podzielałem nigdy zachwytów nad jego osobą a "uwielbienie ludu" było wręcz dla mnie żenujące to jednak zawsze go lubiłem za te jego jaja.Ot, prosty chłopak który uwierzył - niestety za bardzo uwierzył.. Na dzień dzisiejszy to trochę za mało. Jak już pisałem kiedyś, szczerze życzę mu żeby się odnalazł w jakimś innym zespole i grał tak jak się od niego oczekuje. Szkoda by było skończyć tak szybko i w sumie tak słabo. W Wiśle miejsca dla niego nie widzę bo szans już miał wiele. To nie kwestia Smudy. Wcześniej już miał wyj... na niejednego trenera w tym na Moskala, któremu powinien okazać szacunek choćby za te zasługi dla Wisły, którą podobno tak kocha.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 01.01.2014 o godz. 12:09.
Odpowiedz cytując