Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2014, 11:47
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Kolejna wiadomość z cyklu i love UE:

http://finanse.wp.pl/kat,1033705,tit...wiadomosc.html

I proszę, żeby mi nikt nie pisał, że UE jest zajebista bo nam pomaga w tym czy w tamtym. Fajnie, super, że pomaga tylko ja dziękuję za taką pomoc jak z drugiej strony podkopuje się przedsiębiorców, interes Polski, Polaków i tracimy suwerenność.
Mówią, że Rosja zła, że na wschodzie reżimy, a czym jest UE jak nie tym samym?
To jest jak więzienie, coś ci dadzą (dotacje) w czymś pomogą (otwarte granice) ale coś za coś i jeśli ci dajemy to też mamy prawo odbierać (ograniczenia co2, wędliny) i jebać za to tą bandę s....ysynów.
Nie wiem dlaczego nawet na tym forum jest tak mało przeciwników UE, że nawet jeśli nie jesteście mocno pro Unijni to w sumie jest wam obojętna ta UE. Ten system trzeba "jebać" a nie być pro albo obojętnym!
A kto nam broni protestować? Nie sądzisz ze nasz płemieł jest od tego żeby w takich sprawach jak co2 czy wędliny bronił naszego interesu. Zachowujesz się jakby wszystko co bekną w unii musiało być automatycznie zaakceptowane. Dlaczego nie widzę w twoim poście oczekiwań w stosunku do rządzących? Unię trzeba dymać wykorzystywać tek jak ona nas wykorzystuje tyle, że za takie działanie nikt rudego po plecach klepał nie będzie, a jemu przecież chodzi o to żeby go lubili.

Dlatego najpierw musisz zrozumieć że unia to szansa którą trzeba po pierwsze chcieć, a po drugie potrafić wykorzystać. I takich którzy chcą i potrafią ją wykorzystywać należy wybierać do władzy w Polsce, a nie płakać że wszyscy to złodzieje a potom biadolić że unia nas dyma. Wybrałeś dupowłaza bez charakteru na swojego przedstawiciela to do kogo masz pretensje. Ludzie muszą zrozumieć że wybory to sprawa zasadnicza i od nich zależy cała reszta.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to jest właśnie głupota a nie naiwność. Bo jak można nazwać łykanie wszystkiego co poda "góra" i brak chęci dotarcia do alternatywnych źródeł wiedzy?
A po co? Skoro kmicic powiedział to musi tak być, reszta to pisowskie szczekanie. Młody wykształcony z dużego miasta zawsze zgadza się z kmicicem. I to właśnie sprawia ze jest młody i wykształcony, inaczej byłby oszołomem z ciemnogrodu. Co jest winny obywatel kiedy daje mu się takie alternatywy. Dla świętego spokoju ustawia sie w szeregu "inteligentnych" choćby wiedział ze to brednie. Czy to jest głupota? Moim zdaniem wygodnictwo, nic nie musi robić a jest cool i nowoczesny. Kiedy jednak rzeczywistość czyli realia dochodzą o głosu wszystko błyskawicznie się zmienia. Dużo nie trzeba, wystarczył tydzień po smoleńsku żeby ludzie pojęli jaką ciemnotę wciskano im na temat Lecha Kaczyńskiego. W każdym innym temacie byłoby tak samo. Dlatego Rydzyk nie dostaje multipleksu, bo malutki przeciek zawali każdą tamę. Wiec to co sie dzieje jest winą w zasadniczym stopniu medialnej propagandy, podatność ludzi jest zrozumiała. Smutna ale tak już jest.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.01.2014 o godz. 12:08.
Hej Nasz TS !!