|
Dla mnie to jest właśnie głupota a nie naiwność. Bo jak można nazwać łykanie wszystkiego co poda "góra" i brak chęci dotarcia do alternatywnych źródeł wiedzy?
A, że głupi zmieni front jak mu dasz wybór. Nie wiem wielu głupich nadal będzie wolało socjal zamiast normalnego systemu bo głupi myśli, że jak mu dadzą to będzie miał więcej niż jak sam zarobi. A nie widzi tego, że najpierw żeby mu dać to mu zabierają. Nawet jeśli zamieni front to własnie z własnej głupoty bo tak jak łykał tematy o matce Madzi tak zacznie łykać tematy inne bo inaczej by zaczęła "góra" nadawać. I może ci ktoś powie, że wazniejsze Powstanie Styczniowe ale co z tego? Naprawdę dużo ludzi z mojego otoczenia podnieca się tą matką Madzi więc on ci na pokaz powie, że ważniejsze powstanie ale i tak będzie się interesował głupotami.
Tu potrzeba rewolucji. Ludzi trzeba wychować w duchu patriotyzmu, jakichś wyższych wartości, skłaniać ich do myślenia, do życia na poziomie i wtedy zapewne się uda i za kilkadziesiąt lat można by mówić o mądrym pokoleniu Polaków. To się z dnia na dzień nie zmieni. Jak ktoś 20 czy 50 lat był głupi to i pewnie umrze jako głupiec
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|