Wyświetl pojedynczy post
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2013, 10:11
Jest też problem nowych kontraktów dla Brożka, Garguły, Miśkiewicza czy nawet Stolarskiego. Jeśli podpiszemy teraz nowych zawodników za powiedzmy 250 tyś euro, co myślę byłoby możliwe, to jak tym którzy potwierdzili swoją wartość dać po np. 100 tys? Bednarz kombinuje możne nieładnie, ale fakt jest taki że lepiej zatrzymać tych, którzy się sprawdzili i nie drażnić ich zarabiającymi więcej niewiadomymi.

Druga sprawa to nasza gotowość na LM. Bo piszemy o wzmocnieniach w kontekście walki o mistrzostwo. O 8 się nie boje bo bądźmy obiektywni ile zespołów w naszej lidze ma lepszy skład? Żeby coś próbować ugrać w europie to trzeba byłoby wpompować z 5 mln euro i mieć szczęście. A jeśli by go zabrakło to co 2 liga? Przecież przerabialiśmy to już.

I najważniejsze czym mnie przekonał Bednarz w którymś wywiadzie i co się sprawdziło w trakcie sezonu. Młodzi. Chrapek zamiast niego mógłby być 28 letni zarabiający 5x tyle i 5xtrudniejszy do zyskownej sprzedaży Diego albo inny Ugabuga.Byłoby dla nas lepiej czy gorzej? Jasne że fajnie gdyby byli obaj i jeszcze ktoś, ale gdy nie ma miedzi....

Tak więc mi sie wydaje, że źle nie będzie przyjdzie ktoś za Małego i za Bunoze. Niech się skauting wykaże. Poza tym licze na Franka i załatwienie kogoś chętnego do płacenia wyższego kontraktu ( tu upatruje jakiegoś transferu "do gry").
Odpowiedz cytując