|
1. Najlepszy mecz - z Amicą.
2. Najgorszy mecz - z Podbeskidziem.
3. Największy piłkarski plus - ciężko wybrać jedną osobę,wybiorę kilka(Misiek, Głowa, Guła, Chrapo, Broziu, DDW 77)
4. Największy plus - powrót Białej Gwiazdy na koszulki.
5. Największy minus - odpuszczenie PP, Małecki, gra na wyjazdach.
Mimo że nie byłem zwolennikiem sprowadzenia Smudy na Reymonta, nie przepadam za nim i pewnie go nie polubię, to trzeba szczerze powiedzieć, że wyciągnął z tej drużyny maxa. Trzecie miejsce przy tak wąskiej kadrze to ogromny sukces. Większość z nas przed rozpoczęciem sezonu była nastawiona pesymistycznie. Sam Głowacki pod koniec maja wspomniał, że bez wzmocnień czeka nas walka o utrzymanie. Na dobrą sprawę wzmocnienia przyszły dopiero w trakcie sezonu(Paweł Brożek, Guerrier). Wisłę w końcu ogląda się z przyjemnością. Smuda bardzo dobrze przygotował zespół do sezonu stąd też niewielka liczba urazów. Z jego zgrupowaniami różnie bywało, mam nadzieję, że nie zajedzie chłopaków zimą. Żeby nie było zbyt kolorowo, wypada wspomnieć o jakichś minusach, a dokładniej o jednym - odpuszczenie PP. Czego oczekuję na wiosnę?
Przede wszystkim wygrania derbów.
Utrzymania miejsca w pierwszej ósemce + zawsze nad wami.
Pawłowi Brożkowi życzę dołączenia do klubu 100 w 23 kolejce(w tym momencie ma strzelonych 97 bramek w Ekstraklasie) oraz zdobycia setnej ligowej bramki dla Wisły 3 kolejki później na Łazienkowskiej, gdzie strzelanie goli przychodziło mu z łatwością.
Mam również nadzieję, że więcej szans na grę otrzymają Uryga, Fryc, Nalepa czy Stolarski.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 17.12.2013 o godz. 00:38.
|