Fajny temat

Najlepszy mecz - tu nie będę oryginalny, mecz z Lechem w Krakowie. Był styl, była elegancja i to co najważniejsze, zgnieciony amikorz.
Najgorszy mecz - tu mam dylemat. Gorzej jak z Podbeskidziem grać się chyba nie dało. Brałem jeszcze pod uwagę mecz z lechem w Poznaniu, ale że ciężko było cokolwiek zauważyć, to jednak PBB zwyciężyło

Największy plus - R22 znowu zyskuje pomału należną mu rangę. Drużyny przeciwne nie boją się już tylko kibiców, ale i Wisły. A że kooperacja ABG z drużyną jest, to widać od razu po wynikach. Jeśli chodzi o nazwiska na pluuuuuuuuus Głowacki, Chrapek, Miśkiewicz, Garguła i Brozio. Na plus Guerrier, Jovanovic, Stjepanovic i mimo wszystko Buznoza i Bury.
Na minus - gra na wyjazdach. Z personaliów - przykro to powiedzieć - Mały i Sarki. O ile Mały, jeśli zostanie to ma szanse się odbudować, to Sarki pewnego poziomu już nie przeskoczy. Był wybijającą się postacią w słabej drużynie. W lepszej nie potrafi się odnaleźć.
Moja osobista kategoria - najbardziej niedoceniany zawodnik - zdecydowanie Ostoja. dla mnie cichy bohater tej rundy. Chwalimy Gułę i Chrapka, ale bez Macedończyka nie mieliby tyle swobody. Jaka to przyjemna odmiana mieć zaawansowanego technicznie i nie rzucającego się w oczy def pomocnika. Jak bardzo to ważny zawodnik widać po meczach w których nie grał, albo był zmieniany.
Ogólnie fajna runda i pozytywne zaskoczenie. Mówią, że wiosna to ładniejsza pora roku od jesieni, ale piłkarsko wiosna 2013 była paskudna. A jesień wyjątkowo mila i często słoneczna