|
Myślę że trochę jaroo1 przesadzasz - 1. o trotylu sprawa była nagłośniona przez Gmyza i główny spór był o zagmatwane wypowiedzi prokuratorów - rola Macierewicza była wtórna i mało znaczaca, tak samo jak rzekomy hel o którym Macierewicz wogóle się nie wypowiadał 2. przy zdjęciach też nie słyszałem żeby Macierewicz czy JK forsowali tezę że to potwierdza zamach . Dość typowa sytuacja odnośnie Smoleńska. Różne osoby wypowiadają się w tych sprawach - często bez sensu - a i tak większość przypisuje to Macierewiczowi , wręcz bym powiedział że czekają z niecierpliowścią na wypowiedż którą można by podciągnać pod teorię zamachu. Powiem więcej - wogóle nie są nagłaśniane wypowiedzi które pokazują wątpliwości a było ich trochę. Bardziej mam do niego pretensje o wychodzenie przed szereg przy badaniach prof.Biniendy czy prof.Cieszewskiego - bo te powinny być potwierdzone przez innych naukowców - i pomijam to że nikt się do tego nie kwapi bo jak M. chce byc powążnym politykiem nie może być w gorącej wodzie kąpany
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
|