Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2013, 19:02
Cytat:
więc powiedz mi proszę, co Cie obchodzi czyje to jest?
Szpen, to mnie obchodzi, że gdyby te wszystkie firmy były polskie to więcej kapitału by w Polsce zostawało a tak to ty u nich robisz zakupy i część kasy leci za granicę. Więc później się nie dziw/cie, że nam kasy brakuje skoro zarabiając grosze oddajemy je jeszcze obcokrajowcom a oni przelewają ją na swoje konta za granicą. To mnie własnie obchodzi.
Wolisz po usługę np stolarską iść do pana Mietka i jemu zapłacić - i ta kasa by też poszła w całości dla Polaków bo Mietek by poszedł na zakupy w Stonce, by poszedł do Staśka żeby ten mu dom pomurował itd - czy wynająć pana Georga i zapłacić jemu a on tą kasę wyśle do rodziny do Anglii? Prosty mechanizm.

Cytat:
Te kilkadziesiąt milionów rocznie które dostają partie to przecież w skali państwa drobne.
W kontekście budżetu Państwa to drobne ale co z tego? Jak drobne to można wydawać nie? Hoffman tez mógł pożyczyć bo to drobne. To samo z tą aferą korupcyjną, przecież w kontekście budżetu państwa to są drobne więc o co się spinasz?
Poza tym pisałem ci wcześniej, że ten układ, który właśnie bierze sobie te drobne na kampanie przez to nie dopuszcza do koryta świeżej krwi. Bo taki Kowalski choćby nie wiem jaki był ambitny i jaki miał łeb to nie wykombinuje na swoją kampanię kilka milionów złotych czy nawet kilkaset tysięcy (no chyba, że mówimy o polityku biznesmenie ale wątpię żeby takiego człowieka można nazywać kimś z zewnątrz bo skoro ma biznes to musi w układach siedzieć i zna kogo trzeba). Właśnie dla tego potencjalnego nowego polityka te kilka milionów to już nie są drobne bo przez to, on nie ma szans wybić się na tle tej machiny.
I właśnie o to tutaj chodzi. Kasa jest, media są więc żaden burak Polski nie ma szans bez pozwolenia z "góry" się dostać do rządu.
Tym świniom trzeba zabierać jak najwięcej przywilejów, kasy, mediów bo inaczej polityka to będzie dalej coś ekskluzywnego dostępnego dla elity (czyli bandy oszustów i układowiczów) a nie dla normalnego człowieka. Oni mają takie możliwości obecnie, że każdego zniszczą. Nawet jeśli ktoś by miał kasę to bez pozwolenia do mediów meainstremowych się nie doczłapie, to zaraz jakąś aferę mu wykręcą, coś znajdą na niego albo go wmanewrują w jakieś bagno.
Ale ty tego nie widzisz i myślisz, że jak PiS przejmie władzę to wszystko będzie cacy. Owszem, coś zmienią na lepsze. Obniżą jakiś podatek, coś ułatwią nam w życiu itp ale jestem pewny, że sobie od dzioba nie odejmą i dalej układ będzie się trzymał, tylko już nie będzie na modłę PO (media kontrolowane przez PO, sądy, policja itp) tylko na modłę PiS - oni sobie tam gdzie trzeba swoich ludzi powstawiają.
I to jest chore bo wiadomo ktoś musi rządzić i jakiś kurs trzeba obrać, albo idziemy w na lewo albo na prawo ale powinno być tak, że władza nie zajmuje się propagandą, nie wydaje wyroków politycznych, że media są w miarę obiektywne itp a w Polsce jest tak, że pierwsze co się robi przejmując władzę to wymienia się ludzi na ważnych stanowiskach na swoich ;/

PS A co do tych frajerów typu Olejnik czy inne psy PZPRowskie to mnie zawsze śmieszy jak frajerzy, konfidenci, ludzie, którzy mają pośrednio krew na rękach, którzy popierali system, który katował i mordował Polaków dziś stanowią elity i mówią Polakom co jest dobre a co jest złe, wytyczają jakieś standardy moralne. I jeszcze debile sprzed tv łykają to wszystko i myślą, "no rzeczywiście dobrze Olejnik pojechała po Staruchu" - a ten przysłowiowy Staruch - nawet jeśli by mu udowodnili te wszystkie zarzuty typu handel narkotykami, pobicie Polonisty itp to przy tych śmieciach komunistycznych jest jak aniołek bo jedynie MIAŁBY (gdyby to była prawda) na sumieniu pobicie + jakieś tam nieuczciwe dorabianie się a te ....y popierały mordowanie ludzi. I najlepsze jest to, że Staruch to wróg numer jeden a po Szymborskich mordercach się płacze w tym Kraju. Wszystko jest wywrócone do góry nogami. Nie wiem dlaczego ludzie się dają nabierać na ten system.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 12.12.2013 o godz. 19:10.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.