Drozd napisał(a):

|
Tylko powiedz którzy są tacy żeby oprzeć się pokusie? To teraz kiedy mają kasę z budżetu ciężko znaleźć takiego, a co dopiero kiedy będą zupełnie bez kasy. Pomijając fakt że jaki wtedy będzie problem wcisnąć do parlamentu swoich i stworzyć sobie jakiś monopol. Kilku emerytów wpłaci po 30 000 na kampanię i sprawa z głowy.
|
Jestem nieco zdumiony twoim stwierdzeniem bo wynika z niego, ni mniej ni więcej, że w polskim sejmie nie ma uczciwych polityków (bez wyjątku). W zasadzie się zgadzam ale przyznasz, że diagnoza jest tragiczna.
Cytat:
|
Subwencja to nie haracz, tylko ubezpieczenie dla nas, a tarcza dla polityków w walce z łapówkarzami.
|
Myślę, że żołnierze Al Capone mówili to samo właścicielom knajp w Chicago, że broń Boże nie chodzi o żaden haracz, a tylko o ubezpieczenie na wypadek gdyby pojawili się "prawdziwi" bandyci.
Wiem, że bronisz stanowiska PiSu ale zapewne też wiesz, że jest to ciężkie zadanie.
Tak samo ciężkim zadaniem jest usprawiedliwianie PISu za popieranie postulatów ekonomicznych 100 tysięcznej armii związkowców zamiast popierania 2 mln przedsiębiorców.
Dlatego macie od 5 lat stałe poparcie na poziomie trzydziestu kilku procent zamiast na poziomie 45%. Mimo wszystko życzę PiSowi aby to tych 40% dobił jednak.