Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2013, 13:02
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Nie widze sensu w sprowadzaniu 28 letniego Argentynczyka, ktory nigdy nie gral w Europie. Przypomina mi sie od razu transfer Cabrala do Legii, ktory jednak przychodzil z duzo lepszego klubu i zanim sie zaaklimatyzowal to sie sezon skonczyl. Zanim ten gosc z Peru sie dostosuje do grania w naszej lidze to zacznie obowiazywac limit na graczy spoza UE i trzeba bedzie rozwiazywac kontrakt.
Ja widzę sens pod warunkiem ,że ten zawodnik jest dobry . Potrzebujemy wzmocnień w ofensywie , na pozycji 10 też bo Garguła nie wiadomo czy nie odejdzie z Wisły po sezonie , Boguski -sami wiecie . Limit za jakiś czas wejdzie w życie ale jeszcze nie w najbliższym czasie no i nie wiemy do końca na jakich warunkach bo informacje które przeciekły z mediach są dosyć ogólne - czy limit będzie tylko w pierwszym składzie czy w kadrze również , jak będzie sytuacja z zawodnikami którzy wcześniej podpisali kontrakty itd. Dodatkowo ten Argentyńczyk nei jest młodzieniaszkiem więc długoterminowego kontraktu z pewnością nie podpisze , wg mnie podobnie jak Ostoja czyli na 2 lub 2,5 roku zważywszy że może przyjść w środku sezonu . W dodatku jest on do pozyskania za darmo a takich wielu nie ma na rynku za których nie trzeba płacić a którzy mogą wzmocnić zespół .

tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście masz rację, młodego zawodnika łatwiej ukształtować piłkarsko, natomiast ja bym nie skreślał kogoś tylko dlatego, że jest w podeszłym jak na piłkarza wieku i niczego nowego się nie nauczy... za tym Argentyńczykiem przemawiają statystyki i przede wszystkim umiejętności czysto piłkarskie a jak sam wiesz na naszą ligę to może z powodzeniem wystarczyć.... to jest polska liga, tu zawodnik z peryferii hiszpańskiej piłki zostaje gwiazdą...
Tylko ,że za młodego utalentowanego trzeba płacić a nas w tej chwili stać na wydatki rzędu 100-200 tyś. euro góra z tego co mówił Smuda .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 12.12.2013 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując