Cytat:
|
Pis na takich nie liczy. Całe szczęście, że jest ich niewielu.
|
Nie wiem na kogo liczy PiS ale jeśli dojdzie do władzy i wprowadzi w życie swoje plany to będzie na takich "palikotach" żerował. Każdy lewak chce nic nie robić a kasę brać z sufitu bo taką mamonkę najłatwiej jest wydawać. Normalnie perpetum mobile, nie trzeba myśleć o przemyśle, o rozwoju Polski bo taki biedny Polaczek będzie łożył na wymysły socjalisty.
Ja tam bym wolał, żeby dzieciom nie dawano obiadu w szkole za państwowe pieniądze tyko żeby dano rodzicom tego dziecka godną pracę, a jak już dostaną tą pracę to żeby im nie zabierano. Wtedy spokojnie sami sobie wykarmią dziecko.
Widzę, że drozd nie dość, że prawdziwy prawicowiec z ciebie to jeszcze socjalista hehe Wkurza mnie takie podejście bo to wszystko takie od dupy strony robione. Zamiast dać ludziom wędkę (pracę/nie rabować ich podatkami) to się im daje jak jakimś szmaciarzom ochłapy, rybę (socjal). W dupę se wsadź taki system.
I jak już taki hojny jesteś to się zastanów jak taki przeciętny Polak da radę utrzymać emerytów i wszystkich biedaków ze swojej pensji. Co by było ciekawiej to PiS chce jeszcze podwyższyć płace minimalną a to wiąże się ze zwolnieniami bo przedsiębiorców nie będzie stać na zatrudnianie ludzi. I dzięki temu sprytnemu ruchowi będzie jeszcze więcej biedaków do utrzymywania.
Ja nie wiem gdzie wy ludzie macie oczy ale chyba każdy średnio rozwinięty człowiek powinien dojść do wniosku, że socjal do największe gówno jakie może być. Po 1 jest to zabieranie innym i rozdawanie nie swojej kasy, po 2 to jest niegospodarne bo kto zapewni nam, że kasa z socjalu jest w 100% efektywnie wydawana?, po 3 to jest taki system, że najpierw tą kasę trzeba skądś zebrać, później rozdysponować a to prowadzi do wyżywania kolejnych urzędasów, którzy właśnie zamiast się zajmować czymś pożytecznym to będą się bawić w zabieranie Kowalskiemu i dawanie Nowakowi. A może jeszcze po drodze trochę kasy zginie bo przecież jak przechodzi przez kilka rączek to łatwo o to żeby się gdzieś zapodziała/"zgubiła".
Na prawdę wy myślicie, że przeciętny człowiek jest na tyle niedorozwinięty, że gdyby mu dać się rozwijać tzn. zarabiać, móc tworzyć miejsca pracy, nie okradać podatkami i dostałby te kilkadziesiąt procent więcej pensji niż teraz dostaje to by to zmarnował, dupę se tym podtarł?
Socjal czyli okradam każdego jak się da a później trochę pooddaje mu w jakichś zapomogach i jeszcze dla najuboższych zostanie na zasiłki. Powaliło wam się w baniach. Doprowadzacie takim czymś ludzi do poziomu zwierząt bo przecież państwo wszystko wie lepiej, państwo ci dziecko wychowa, państwo ci w mediach powie prawdę o wszystkim i państwo ci zabierze kasę bo lepiej ją potrafi wydać niż ty. Później ludzie takie sieroty się robią bo na takich ich wychowano i zamiast żądać pracy to błagają o zapomogę bo przecież za głupi są żeby się domyślić, że łatwiej by mu się żyło gdyby miał pracę niż dostawał ochłapy.
Aha i fajnie, że w Polsce gdzie zarabiamy jak nędzarze jeszcze z tych pensji chcemy zrobić państwo socjalne. Niedługo będzie trzeba płacić państwu za możliwość pracowania bo z tych pensji niskich to braknie na podatki i utrzymywanie socjalu.
To są właśnie wielkie zmiany ludzi, którzy myślą, że chcą dobrze dla Polski, zabrać jednym, oddać drugim, 2 mln Polaków wyjebać za granice, przemysł oddać zagranicy itp Bo po co nam powiększać rynek pracy, po co nam młodzi Polacy w Kraju i po co nam polskie firmy czy markety jak możemy się poczuć bardziej europejsko kupując w lidlach czy oszołomach

Wszystko by było dla mnie git gdyby na takim patencie - socjal, UE - można było jechać w nieskończoność. Tylko trzeba spojrzeć dalej. Każdy rok bez prawdziwych zmian to jest rok stracony, rok zadłużania się, oddawania rynku obcokrajowcom, wyludniania Polski i prędzej czy później podzielimy los Grecji. Jak tego chcecie to popierajcie UE i socjalistyczne partie.
Cytat:
|
Pomysl gdzie pracowaloby tych 40k ludzi,gdyby nie było Biedronki...
|
Może lepiej żeby nie pracowali w niepolskiej Biedronce tylko np w polskiej Stonce? O tym nie pomyślałeś?