Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2013, 15:35
Nie tłumacz tak szybko, bo Drozdy i podobne nie nadążają z łapaniem w biegu tylu niewygodnych informacji.

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Padłem. Szydera która pokazuje rzeczywistość. O tyle dobre że ONI już wprost mówią że mają koalicję utrzymującą układ, a częśc ludzi łudzi się że kolejna mutacja odrzutów z różnych partii zrobi PRAWDZIWĄ rewolucję. Powoływanie się na to kto był przy okragły stole jak największe zło to delikatnie mówiąc śmieszne. Tym sposobem i tym tokiem myślenia Piłsudski i Dmowski to zdrajcy narodu Polskiego - bo przecież w trakcie i pod koniec I WŚ wchodzili w układy tak z Prusakami jak i Rosjanami. Celem była jednak suwerenna i niepodległa Polska. I nikt nie miałby pretensji do Wałęsy że usiadł w Magdalence jakby w 92-95 wystrzelił komuchów w kosmos i oddał gospodarke jej właścicielom czyli narodowi a nie nomenklaturze. Widzę że Ty tego kompeltnie nie łapiesz ( jak i zmanipulowani przez JKM jego zwolennicy).
Owszem śmieciówki czy podatki dl najbogatszych to przesada ale już zarzuty redystrybucji czy nacjonalizacji spłycasz. A już zupełnie nie wiem co masz do podatku bankowego czy polityki socjalnej ( np.dla inwalidów czy rodzin wielodzietnych - rozumiem że pierwsi jak sobie nie uzbierali to niech gniją a drudzy niech sobie jadą do UK jak im nie pasi 70 zł/m-c/dziecko rodzinnego...?).
A i tak wracam do punktu no.1 - cokolwiek nie zreformujesz to przeżrą to kolesie którzy swoimi kanałami wyciągna każdą kasę - bo tak są nauczeni, bo takie mają możliwości i napewno dla dobra wyższego KRAJU z tego nie zrezygnują
Mówiąc szczerze jak pierwszy raz przeczytałem to co napisałeś myślałem, że żartujesz z tą nacjonalizacją, podatkiem bankowym, czy szeroko zakrojonym programem socjalnym, którymi PiS mamy przed kolejnymi wyborami, ale jak widać lewicowy, ale zarazem populistyczny program PiS nie tylko Tobie nie przeszkadza, ale praktycznie w pełni go popierasz. Podatek bankowy i przyszły nowy model socjalny, które głosi Jarosław Kaczyński to nic innego jak zrzynka z socjalnego programu Orbana, który uwiódł nim większość wyborców nad Dunajem. Czekam tylko jak przed wyborami pojawi się z zrzynka z ostatnio zrealizowanego projektu Orbana, czyli obniżki opłat o 20% (gaz, prąd, woda, etc.) i próby przejęcia przez państwo kontroli nad wszystkim usługa i dostawami, a dokładniej mówiąc nacjonalizacji wielu segmentów życia na Węgrzech. Widzi to Cameron w UK, że pomysł z takim szerokim parasolem socjalnym był poroniony i odchodzą powoli od takiego typu sposobu dotowania obywateli i imigrantów (słychać już płacze Polaków na Wyspach).

Z ostatnim zdaniem się zgadzam, ale kolesiów w PiS jest równie dużo co w PO, więc ani jedna, ani druga partia nie gwarantuje nam poprawy jeśli chodzi o rozkradanie państwa, nepotyzm i kolesiostwo.

PS. Widzę, że też dałeś się nabrać na zgrywusa Szejnfelda, podobnie jak część dziennikarzy z prawej strony barykady. Wyszedł mu ten kawał brawurowo
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.12.2013 o godz. 15:58.