sanderuss napisał(a):

|
Drozdzie, szczerze? Cytujac RAZa, PiS jest przekonany, ze bvedzie efekt wahadla i po latach w opozycji dojda w koncu do wladzy i ze ludzie zniecheceni patologia rzadow PO zaglosuja na nich. Otoz nie. PiS ma duzy elektorat negatywny na ktory zreszta ciezko pracuje. Bo zamiast isc sciezka Orbana na Wegrzech ktory bedac w opozycji konsolidowal wszystkie sily od soc-nacjonalistow po liberalow i zbudowal silna platforme ktora byla w stanie dokonac potrzebnych zmian. PiS natomiast reagule alergicznie nawet na partie ktore zagospodarowuja luke w ktora PiS nigdy nie wejdzie jak ostatnio z RN. Wiec skoncz prosze z tym syndromem oblezonej twierdzy bo naprawde w polityce nie tedy droga.
|
Możesz mi wytłumaczyć jak reagować na tekst szefa RN, że " PiS to koncesjonowana opozycja" ? I to mówi ktoś z kim PiS miałby się konsolidować? To chyba nie wina PiSu że zdarzają się takie przypadki jak kamikaze. Skoro RN chce zagospodarować lukę to po co pluje na PiS? Fakty są jakie są.
Natomiast PiS ma duży, choć co raz mniejszy, elektorat negatywny nie dlatego że na to pracuje, a dlatego że od 2005 roku pracuje na niego gigantyczna machina propagandowa. Od Polityków związanych z nocną zmianą, przez wszelkiej maści "ałtorytety", komuszych dziennikarzy, koniunkturalnych "celebrytów" na kreskówkach typu włatcy móch kończąc. Trwa to już osiem lat i ku rozpaczy propagandzistów zaczyna przynosić odwrotne skutki. Pewnie dlatego do wesołego stadka plujących na pis ostatnio dołączyli "prawdziwi prawicowcy". Co w mojej i pewnie nie tylko mojej opinii całkowicie ich dyskredytuje. Chyba że mi wyjaśnisz w jaki sposób ma się to przysłużyć Polsce.
I nie opowiadaj mi o żadnym syndromie, takie są fakty. A mimo to PiS zwiększa swoje poparcie. Dlaczego? Bo taka jest alternatywa.
Cytat:
Poseł PO obiecywał pracę za głos na Protasiewicza, a komisja etyki: "bez nadużyć"
Czy są szczyty obłudy? Nie dla koalicji PO-PSL, bo stale przekracza wszelkie granice. "Komisja rozmawiała z posłem i nie dopatrzyła się nadużyć" - powiedział dzisiaj Franciszek Stefaniuk (PSL), szef komisji etyki, która zajmowała się sprawą posła PO Michała Jarosa, bohatera skandalu z "taśmami Platformy". Wcześniej prokuratura nie dopatrzyła się przestępstwa. Jedno obecna ekipa rządząca opanowała o perfekcji - zamiatanie swoich afer pod dywan.
|
http://niezalezna.pl/49377-posel-po-...ki-bez-naduzyc