AYALA napisał(a):

|
ten Klarić to nie miał miejsca w Admirze Wacker więc taki wieelki talent to raczej nie jest
|
Tylko ,że On grał tam w juniorach więc tłumaczenia jak to nie miał miejsca w takim klubie nie do końca są słuszne . To podobny przykład jak bracia Mak u nas albo,np. Lewandowski kiedyś w Legii . Ponadto nie wiemy jak wygląda w tamtym klubie polityka budowania pierwszego zespołu - czy stawiają na młodzież czy raczej wolą już gotowych ogranych zawodników , dodatkowo zawodnik skończył 18 lat i mógł po prostu nie podpisać z nimi profesjonalnego kontraktu bo nie wiemy czy to klub zrezygnował z zawodnika czy raczej zawodnik chciał zmienić otoczenia . Może też tam w ataku w pierwszej drużynie była duża rywalizacja i nie miał szans na regularną grę w przyszłym sezonie ? Tego nie wiemy natomiast nie można go od razu na wstępie skreślać że skoro nie miał miejsca w tamtym klubie to raczej wielkim talentem nie będzie . Po drugie skoro zaliczył testy sportowe u Smudy a wielu już ostatnio próbowało to musi coś umieć , dodatkowo nie wiemy czy ma być to napastnik na już jako rywal dla Brożka czy może młody napastnik na przyszłość i początkowo będzie grywał głównie w rezerwach i trenował z pierwszym zespołem bo powiedzmy sobie szczerze ile typowych 9-tek mamy wśród młodych zawodników? Buksy już nie ma , Zając to nie jest typowa 9 ,więc zostaje Kamiński jako taki typowy napastnik i wg mnie przyda się jeszcze ktoś wśród młodych zawodników na tą pozycję . Sam jestem ciekawy jak ten Klarić będzie się prezentował na tle Kamińskiego bo jakoś nie chcę wierzyć że podpisywaliby go gdyby Kamiński wyglądał lepiej .