Cytat:
|
Kto broni od 25 lat drugiej prawicowej partii powstawać? Mikke ile lat jest w opozycji? 25, a nawet list w połowie okręgów nie potrafi zarejestrować. Druga opcja RN zamiast wytykać błędy władzy, przypieprza się do PiSu. Wniosek taki że kolejna prawicowa partia może jedynie zabrać co naiwniejszy elektorat PiSowi, ratując tym samym wiadomo czyje tyłki. Bo jak inaczej wytłumaczyć zachowanie RN i KNP? Dlaczego nie podkreślają swojej opozycji do PO/PSL/SLD/TR? Tylko szczują na pis. Jest tylko jedno wytłumaczenie.
|
Nie chodzi o to, że ktoś komus broni tylko o taką zwykłą mentalnośc PiSu i twoją, która mówi, że jebać wszystko co się śmie nazwać prawicowym a nie jest w koalicji z PiSem. Co najśmieszniejsze właśnie ten PiS to pobożna lewica więc tym śmieszniejsze, że pobożna lewica udaje jedyną prawdziwą prawicę i nikt inny niż oni prawy być nie może.
Coś mi się wydaje, że zarówno Mikke jak i RN też jadą po PO i reszcie Palikotów no ale z twoim rozumowaniem to pewnie trudne do dostrzeżenia.
Nie wiem jak możesz takie głupoty pisać, że RN i Mikke nie ujadają na PO hehe
Cytat:
|
Wniosek taki że kolejna prawicowa partia może jedynie zabrać co naiwniejszy elektorat PiSowi, ratując tym samym wiadomo czyje tyłki.
|
Nic znowu nie rozumiesz. PiS więcej jak 35% nigdy nie zbierze - tak mi się wydaje.Tak więc jedyną szansą aby chociaż w sferze ideologicznej to prawica miała przewagę jest powstanie drugiej silnej partii, która spokojnie może te 15 % zebrać - jak pokazuje twór pt RPP, który z gówna zrobił czekoladę i zbierając bandę idiotów, odmieńców itd miał te 9%.
Co jest lepsze dla ciebie. PiS, który wiadomo, że sam nie będzie rządził, że z takim poparciem jakie ma nie będzie mógł przegłosowywać ustaw czy druga partia, która chociaż by z PiSem się nie zgadzała i konkurowała to w kluczowych sprawach zagłosuje tak samo? PiS, który kolejne 25 lat może być taką opozycją jak przez poprzednie 25 czyli opozycją nic nie mogącą?
Oczywiście pytanie retoryczne. Ty i tak odpowiesz po swojemu bo jesteś inny i cwany tylko w internecie. Tutaj ci łatwo przychodzi mądrowanie się, udawanie twardego PiSowca, wyzywanie od komuchów ale żeby na żywo powtórzyć oszczerstwa to nie chcesz.