Wyświetl pojedynczy post
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2013, 21:35
RedIsBad napisał(a):
Mimo że w niedzielnym referendum w Chorwacji zdecydowana większość głosujących opowiedziała się za zdefiniowaniem małżeństwa jako związku kobiety i mężczyzny, premier Zoran Milanovic oświadczył, że wynik referendum nie ma żadnego znaczenia dla zwiększania praw homoseksualistów.

Aż 66% głosujących Chorwatów opowiedziało się przeciw małżeństwom jednopłciowym. A w zasadzie za uznaniem małżeństwa za związek kobiety i mężczyzny, bo tak właśnie było sformułowane – nikt jednak nie miał wątpliwości, że jest to swego rodzaju wyprzedzenie próby wprowadzenia małżeństw homoseksualnych i uniemożliwienie tego. Referendum było zorganizowane przez stowarzyszenie „W imię rodziny”, które zebrało 740 tys. podpisów pod wnioskiem o jego przeprowadzenie. Pytanie w referendum brzmiało – „Czy jesteś za wprowadzeniem do konstytucji definicji małżeństwa, jako związku mężczyzny i kobiety?”. 2/3 z ok 38% Chorwatów, którzy wybrali się do urn by zająć stanowisko w tej sprawie, odpowiedziało TAK.

Premier Zoran Milanovic, szef Socjaldemokratycznej Partii Chorwacji, stwierdził, że wyników referendum rząd nie będzie brał pod uwagę przy propozycjach legislacyjnych, gdyż w najbliższym czasie przygotuje prawo rozszerzające uprawnienia związków homoseksualnych. Jeśli mają nie być małżeństwami, to były szef Socjaldemokratycznej Partii Chorwacji da im w nawiązce inne przywileje. Nic dziwnego, że socjalistów wola narodu nie obchodzi.
Rzeczywiscie eui kieruja sie wola ludzi. Chyba nie wiesz co piszesz albo piszesz co wiesz czyli niewiele. Poza tym czytanie ze zrozumieniem u ciebie tez szwankuje albo masz juz taka blokade ze czytasz co chcesz a reszte opuszczasz. Tak czy siak nie rozumiesz prostych argumentow, a nawet smiesz twierdzic ze zbyt proste to tlumaczenie jak dla ciebie. Coz, ja nie wiem czego tam was w gimnazjum ucza wiec ciezko mi jakkolwiek ustosunkowac sie do twoich postow w sposob jaki wydawal by sie tobie akceptowalny.