palikot
Cytat:
|
bo widzę, zatwardziałego zwolennika Unii
|
W takim raze zle widzisz, Jesli ktos pisze ze ma nadzieje ze Unia to tylko stan przejsciowy (do federacji) to znaczy ze nie jest zatwardzialym zwolennikiem Unii w obecnej formie. Right?
Socjalizm, Imperium Rzymskie,
socjalizm, historia cywilizacji,
socjalizm, bankructwo,
socjalizm, anatomia plemnika,
socjalizm... Niech zgadne, wyznawca kolibrizmu?
Zacznijmy moze od poczatku, zdefiniuj czym jest dla Ciebie socjalizm.
Nastepnie odpowiedz co ma Unia do tego ze tacy przykladowi hiszpanie w wyborach 2004 wybrali socjaliste Zapatero?
Cytat:
|
wszystkim krajom Unii rosną długi
|
Japania i USA to tez socjalizm?
Cytat:
|
Unia rozpadnie się jak skończą się pieniądze na "ratowanie bankrutów" czyli na... socjal.
|
No tak, czyli typowe gowno wiem, ale socjalizm w lodowce

Napisze bardzo szczatkowo o Hiszpanii (bo to najwiekszy bankrut strefy Euro). Przed kryzysem nie ma problemu dlugu. Raz byla chyba nawet nadwyzka w budzecie. Pojawia sie kryzys, peka hiszpanska banka budowlana, przychody leca leb na szyje. Pojawia sie wiec problem deficytu. Unia pozycza pieniadze, w zamian Hiszpania ze wszystkich sil stara sie rozwiazac problem deficytu obcinajac wydatki (jak latwo mozna sie domyslic, socjal bardzo ucierpial).
Tyle. Aktualnie sytuacja jest wciaz zla, ale wydaje sie ze najgorsze minelo (gospodarka przeszla z recesji w stagnacje, risk premium znacznie spadlo, deficyt z roku na rok jest mniejszy).
Jak skoncza sie pieniadze na ratowanie, runie swiatowa machina socjalizmu, i nastanie kapitalistyczny raj- daj znac
Cytat:
|
Lubię gości którzy powtarzają opowiadane przez "ekspertów za kasę" w TV bzdury i nie mają kompletnie pojęcia o ekonomii.
|
Ja lubie gosci ktorzy powtarzaja bzdury wypowiadane przez Korwina i innych oswieconcyh, oraz uzywaja slowa socjalizm w takim sam sposob w jakim szaman uzywa slowa hokus pokus.
Cytat:
|
Takie zasady ustalmy, bo ty nie masz pojęcia o ekonomii i myślisz, jak każdy socjalista że pieniądze na drzewach rosną. Proszę cię nie ....... o kryzysach światowych, bo nie masz o tym zielonego pojęcia.
|
Okej panie od super hiper inflacji, imperium rzymskiego, i poludniowych nierobach. Napisz tak calkiem ekonomicznie (jak na erudyte przystalo) jak doszedles do super hiper duper inflacji i rozpadajacej sie Unii.
Rozumiem ze twoj uprzywilejowany umysl majacy pojecie o ekonomii sam doszedl do tego wniosku. Oswiec Nas, mistrzu. Gdzie, kiedy, dlaczego?
P.S
Postaraj sie w swojej analizie ograniczyc slowo socjalizm, bo przypominasz Drozda i jego lemingi
Cytat:
|
Nie żal mi ludzi którzy tak myślą, żal mi ludzi, którzy muszą ponosić konsekwencje przez to, że są tacy, którzy tak myślą... wady naszej kochanej demokracji.
|
No widzisz, a mi zal Chinczykow ktorzy 7 dni w tygodniu po 10 godzin dziennie robia za miske ryzu.
Cytat:
Proszę was, rozumiem, że staracie się sprawiać wrażenie osób, które wiedzą o czym mówią, ale czasami takie wpisy świadczą o tym, że piszą tu dzieci, przez co rozmowa staje się infantylna.
Sprawdźcie czy to o czym piszecie jesteście tego pewni na 100%
|
Bardzo typowa gadka u fanbojow Korwina. Oni wiedza, my nie wiemy. Oni maja racje, my nie mamy racji. Oni doszli do prawdy, my zyjemy w jaskini Platona.
Bo Oni zostali oswieceni laska prawdy, powiadam ja wam! Korwin zstapil z Niebia i rzekl, strzezcie sie socjalizmu, albowiem tylko czysty XIX wieczny kapitalizm poprowadzi Was do raju
Sekta.
P.S
Jak takis madry to napisz na czym opierasz swoje teorie
Palikocie (naukowo to wyjasnij, zaznaczam), a nie smyrasz sie
ja wiem, wy nie wiecie, ja nie powiem, socjalizm. Paranoja!