Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2013, 18:37
sanderuss

Cytat:
1) Duzo slow - tresci zadnej. Najnowszy przyklad: projekt rezolucji w sprawie zdrowia reprodukcyjnego i seksualnego piora Edite Estreli. Wcale nie homopropaganda i promocja dewiacji. A takich kwiatkow wychodzacych spod pior euro-komisarzy jest wiecej. Ale oczywiscie to wcale nie promocja skrzywien jest glowna domena lewicowych technokratow - to wszystko powstaje w trosce o nas, w mysl zasady ze ludzie to stado baranow i tylko waskiej kascie myslicieli z Brukseli przysluguje decyzja o tym jak mamy zyc. Wymien nazwe miasta na Moskwe i wypisz wymaluj dostaniesz recepte na system ktory upadl (podobniez) w Kraju Rad.
Cholera, wyjeles mi z ust te slowa. Dokladnie obrazuja twoje posty. W wiedzy merytorycznej potezne luki (jak slusznie zauwazyl Mareq), wiec potokiem slow dawajta.
-------------

Sprobuje wytlumaczyc jeszcze raz.
Ty sobie zyjesz w swoim jupi swiecie twierdzac ze gdyby nie Unia Europejska (niezidentyfikowany obiekt niewiadomego pochodzenia i zarzadzania) to zylibysmy po misjonarsku jak 100 lat temu. Mi sie jednak wydaje ze rewolucja seksualna (nazwijmy to tak) to nie domena UE, tylko domena calej cywilizacji zachodniej. Innymi slowy, rosnace akceptowanie homoseksualizmu nie dotyczy wylacznie krajow Unii Europejskiej, dotyczy praktycznie wszystkich krajow cywilizacji zachodniej.
Takich ktore nie znajduje sie w UE takze. Odcien tolerancyjny UE (na potrzeby dyskusji okresle to tak) jest wynikiem tendencji panujacych w wiekszosci krajow czlonkowskich. Nie odwrotnie. To panstwa czlonkowskie sprawiaja ze Unia ma charakter tolerancyjny, nie Unia sprawia ze panstwa sa tolerancyjne.

Jesli tego nie widzisz, twoj problem. Unia i polityka Unii wobec tych kwestii to tylko i wylacznie odbicie aktualnych tendencji panujacych w Europie. Nie odwrotnie. Przyswoj to sobie.

Cytat:
Dupa Jasiu karuzela. Biegly w ideologi dzucze tez nie jestem mimo wszystko to co widze pozwala mi stwierdzic ze Korei Pln nie najlepiej sie wiedzie.
Rozmawiamy (choc troche) powaznie czy nie? Zaczne (i skoncze bo mi sie nie chce gadac z ignorantem) na tym ze Polska w UE i Polska poza Unia to ten sam system gospodarczy. Korea Polnocna to komunizm. Innymi slowy, od porownania kapitalizm-kapitalizm, jedziesz do porownan kapitalizm-komunizm.

Proste odpowiedzi na zlozone pytania... caly ty. Moze dlatego ze brakuje Ci wiedzy i tylko to jestes w stani czynic, znaczy proste odpowiedzi. Powodzenia.

Cytat:
Mam nie widziec jak od Rzymu poprzez Bruksele, luksemburg, Maastricht po Lizbone coraz wiecej jest wykonywane w celu federalizacji i powstania super-panstwa. Czy trzeba byc bieglym w kazdym poszczegolnym kruczku prawnym aby moc to dostrzec? Chyba nie.
Zaraz, zaraz, zgubilem sie. Co konkretnie masz na mysli? Tobie przeszkadza sama idea integracji europejskiej, z powodow czysto ideologicznych (nie bedzie szwab jadl tym samym widelcem co ja) czy poprostu twierdzisz ze Unia Europejska jest szkodliwa dla Polski?

Jesli to drugie to musisz potrafic uargumentowac dlaczego jest szkodliwa. Rozumiesz? A tego nie potrafisz. Jesli czysto ideologicznie nie odpowiada Ci integracja to okej, ale nie zaslaniaj sie wywodami bez argumentacji na temat szkodliwosci. Slabe to jest.

----------------------
Tyle ode mnie w temacie.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.12.2013 o godz. 18:51.