Wyświetl pojedynczy post
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2013, 15:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z tym się nie zgodzę, ale masz rację w kwestii wyrównanego poziomu. W sensie - wszyscy są mniej więcej równie żałośni.

Bardzo wiele może zależeć od najbliższego okienka. Z jednej strony osłabienia (Chrapek do FC Porto ), z drugiej jeden trafiony transfer może ustawić rundę rewanżową i grupę mistrzowską. Najśmieszniejsze (najsmutniejsze?) że to nawet nie musi być dobry piłkarz, wystarczy taki półsezonowiec jak Sarki, któremu akurat będzie przez chwilę wychodzić.

Ogólnie - pełna losowość.

O jedno jestem spokojny - ktokolwiek zdobędzie mistrzostwo nie awansuje do LM. Będzie dobrze, jak Mistrz załapie się do grupy LE (umówmy się, mieliście w tym roku farta, bo mogliście zakończyć przygodę na drugiej rundzie). Nie ma się już co czarować - poziom jest żałosny. Zarówno piłkarzy, jak i trenerów. Obecnie drużyna z Azerbejdżanu czy Kazachstanu to już realne zagrożenie.

Niestety masz racje, ja zawsze uwazalem ze jedyna opcja na TROCHE lepsza i ciekawsza extraklase to extraklasa 10 zespolowa - 4 rundowa - 36 meczy - ...i zeby bylo drastyczniej : 3 druzyny spadaja z ligi, albo 2 + 3 w barazach , wtedy kazdy mecz bylby istotny i tzw " o zycie " , mniej odpuszczania ( bo bezpieczny ssrodek tabeli) itp . Wtedy 1 liga bylaby duzo, duzo ciekawsza bo czesto wystepowalyby tam te tzw " mocniejsze" polskie druzyny, a i spadek nie bylby dramatem - bo zawsze mozna szybko za rok, do extraklasy awansowac ....wiem ze to sc-fi , ale ja innej opcji na poprawe polskiej pilki nie widze , a te gadki od wielu lat ze mlodzi polscy zawodnicy, wiecej polakow ...bla, bla, bla - ich po prostu nie ma duzo - Furmany, Lukasiki, Stolarskie, Linetty, sory ale dla mnie to sredni pilkarze, wybijajacy sie tylko tym ze wiekszosc ich rowiesnikow jest po proastu tragiczna ... skoro polska liga ma byc slaba w mysl zasady ze : z gowna bata nie ukrecisz, to niech kopacze przynjamniej swoje braki zakrywaja zaangazowanie, zapierd...niem itp - a 10 druzynowa liga moglaby moze w tym pomoc
Odpowiedz cytując