Wyświetl pojedynczy post
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2013, 15:22
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Między Bogiem a prawdą to podejrzewam, że rundę na wyjeździe zakończymy tak samo jak ją rozpoczęliśmy czyli zwycięstwem. Powodów widzę kilka:
1) olbrzymie osłabienie Amiki - największe to ewentualny brak Murawskiego, który jak wrócił na boisko to Amika nagle zaczęła grać lepiej;
2) kartoflisko na stadionie w Poznaniu, na którym trawa rośnie od 5 lat i jakoś na stałe wyrosnąć nie może, przyda się do wyprowadzania szybkich kontr przez Chrapka ,Gargułę, Boguskiego, Gueriera i Brożka;
3) w meczu z Jagą w ofensywie zagraliśmy całkiem nieźle, więc tego samego oczekiwałbym w piątek;

Moje ewentualne obawy wynikają z tego czy Smuda znowu nie zmieni czegoś w taktyce zespołu, tak jak zrobił to w meczu z Jagą. Pietia, niech skupi się na treningach i przepracuje cały okres przygotowań zimowych, bo Bunoza znacząco obniżył loty na lewej obronie. Natomiast skoro Smuda widzi Stolarskiego na pozycji defensywnego pomocnika, to co mu szkodzi zaryzykować z jego wystawieniem (mógł to zrobić zamiast Pieti w meczu z Jagą) np. przy korzystnym wyniku w 60-70 minucie?
Hmmmm...no raczej to kartoflisko będzie PRZESZKADZAŁO w wyprowadzaniu szybkich kontr
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując