Bobek90 napisał(a):

sanderuss
Aaa, pan od protokolow, traktatow i komisji europejskich. Mysle ze w dyskusji z marqiem twoj totalna niewiedza na temat Unii zostala dosc dobrze uwypuklona. Nie widze wiec sensu za bardzo wdawac sie z toba w dyskusje, ale;
To jest juz szczyt szczytow. Innymi slowy, ideologie narzuca Europie tajemniczy byt o nazwie Unia Europejska (UFO mozna by rzec, nie wiadomo kto za tym stoi ). No popatrz, a mi sie wydawalo ze to bardziej oddolne jest, ze UE jest tylko odbiciem aktualnych tendencji.
Innymi slowy, w Warszawie stalaby tencza i bez UE. Przykro mi, proste odpowiedzi na zlozone kwestie sa gowno warte.
|
Watpie by tecza stala w Warszawie gbyby nie nachalna "homopropaganda" z Brukselii i chec miejscowych "elit" do wyrabiania 150% normy w "europejskosci" a co za tym idzie ped lemingow do nasladowania wzorcow plynacych z Czerskiej.
Bobek90 napisał(a):

O swieta Ignorancja, oswiec mnie glupota, Oswiec Mnie!
Mozna krytykowac UE na dwa sposoby;
a) rozumiesz jak funkcjonuje UE i uznasz ze nie podoba Ci sie taki model, potrafisz uargumentowac dlaczego (twoim zdaniem) lepiej by nam szlo bez UE
b) nie rozumiesz jak funkcjonuje UE, ergo twoja krytyka nie moze sie opierac na wlasnych przemysleniach, opierac sie moze jedynie na tym co ktos Ci powiedzial
Jak myslisz, do ktorego podpunktu pasujesz
|
Czyli jak widze co sie dzieje a nie wiem przez ktory podpunkt ktorego paragrafu ktorego aktu podpisanego gdzies tam jakiegos dnia i o jakiej godzine jest to spowodowane dyskwalifikuje mnie to od stwierdzenia ze dzieje sie zle? Czy to co kiedys mialo byc konstytucja a zostalo przepchniete jako traktat zmienilo postac rzeczy? Chyba nie. Jak napisalem: mozesz nazywac gowno jak chcesz ale to nie zmieni faktu ze gownem pozostanie.