Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2013, 11:35
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ale ty jesteś ignorantem, ja .......ę. Poczytaj sobie wyżej co mam do powiedzenia na temat PO/SLD/RPP to się dowiesz dlaczego nie komentuje ich wyczynów. Nie komentuje bo wbijam .... w tych pajaców i każdy normalny człowiek wie, że te partie to gówno.
A na tematy PiSu się wypowiadam bo po pierwsze jest to dla mnie mniejsze zło, po drugie chce takim jak ty pokazać, że to mniejsze zło to jednak też zło, a po trzecie od nich trzeba wymagać więcej bo skoro mają zbawić Polskę to muszą być krystaliczni.

To coś ci słabo te oceny idą skoro jak mi się zdaje w żadnym wpisie na tym forum nie skrytykowałeś PiSu. Nigdy, ani razu nic ci nie przeszkadzało w partii i ludziach, których nie lubisz, ty ich po prostu oceniasz - jak się kogoś nie lubi tylko ocenia to raczej prędzej czy później jakaś krytyczna ocena się trafi. No ale ty wiesz swoje.
Przykład: jak można oceniać czyjąś przydatność do rządzenia Polską a jak się okazuje, że Hoffmanowi przesłano 100 tys zł na konto to cię to nie boli tylko odwracasz kota ogonem i o PO mówisz? hehehe rzeczywiście rzetelna ocena
Miałeś mi dać przykład wpisu krytykującego władzę. Nie znalazłeś? Ciekawe dlaczego. Natomiast czepiasz sie PiSu każdym postem dokładnie tak jak TVN. Afera łapówkarska na 1,5 mld niby jest, ale poseł PiS nie zgłosił pożyczki na 60 000. Kto normalny może takie coś porównywać? Ano ten dla którego "kwoty nie mają znaczenia"

PiS to mniejsze zło, ale jak sie tak twojej aktywności przyglądnąć to okazuje sie ze wcale nie takie mniejsze, bo po co tyle uwagi na opisywanie tego PiSowskiego zła poświęcasz? Misje masz jakąś? Żebyś jeszcze obiektywnie sprawy oceniał to pół biedy, ale twoja retoryka jest żywcem wyjęta z komuszych mediów. Paranoja.

No i za co ja mam PiS krytykować, skoro o sześciu lat na nic nie mają wpływu? Twoim wzorem mam się czepiać traktatu lizbońskiego? Tusk też traktat podpisał, a u ciebie winny jest tylko Kaczyński.
Byłby powód żeby skrytykować PiS choćby za plany budowy atomu w Polsce. Ale w temacie cisza więc powodu nie ma.

Gdyby otrzymanie przelewu było w jakikolwiek sposób dowodem niezdolności do rządzenia to Jarek byłby prezydentem, premierem i marszałkiem sejmu zarazem. Bo jak powszechnie wiadomo konta nie posiada i nie da się mu wysłać przelewu.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Sens jest oczywisty. Wyciągnięto aferkę Hoffmana i przykryto tym aferę korupcyjną.
Ale ja też nie daję się zwariować w drugą stronę - tak jak drozd - który rozgrzeszył Hoffmana bo w mediach poszła nagonka niesłuszna na niego.
Potrzebna jest przecież w tym wszystkim jakaś równowaga. To, że w mediach gnoją PiS czy RN to nie znaczy, że ja niezgadzający się z mediami i układem okrągłostołowym muszę z urzędu kochać PiS i RN oraz udawać, że w tej partii i ruchu jest wszystko dobre.
Nie wyciągnięto kolego Jaroo1 tylko ty tutaj wyciągasz ręka w rękę z TVN. Dobrze się czujesz w takim towarzystwie? I nie pitol tutaj o kochaniu PiSu bo sprawa rozchodzi się o przyzwoitość i obiektywizm. Skup się.

60 000 pożyczki bo na taką kwotę w sumie w ciągu trzech lat kumpel przelał Hoffmanowi, porównujesz do ustawienia przetargów na 1500 000 000 budżetowych pieniędzy. To tak jakbyś chciał równać porwanie samolotu do niewrzucenia dychy na tacę. Gdyby Hoffman wzorem POwców takie sprawy załatwiał gotówką to o czym byś pisał?

Gdybyś logicznie myślał to byś wiedział ze skoro kłamliwe media gnoją PiS to mają w tym jakiś cel, czyli chcąc być obiektywnym powinieneś z tym większą rezerwą podchodzić do medialnego przekazu dotyczącego PiSu im jest on nachalniejszy. Ty zachowujesz sie odwrotnie.

Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
[B]Drozd
Nie wchodzac w meandry Drozdowego myslenia (?), zdaje sie ze emj10 wyjasnial Ci dlaczego gospodarka niemiecka ma pewien wplyw na polska gospodarke, i dlaczego kolor trawy w Kazachstanie nie ma.
Jak widac... nic nie dotarlo. Niepowiem by mnie to zaskoczylo.
Bobuś jak nie chcesz się zagłębiać w meandry logiki to nie próbuj, jeszcze sobie nogę skręcisz w łokciu. Wyskakujesz z tekstem dowodzącym, że nie potrafisz składać literek, a teraz zasłaniasz się innymi użytkownikami. Wyjaśnij jaki wpływ ma zindustralizowana do granic niemiecka gospodarka na naszą zdecydowanie agrarną. Może taki ze jak tam ludziom brakuje kasy to szukają tańszych alternatyw, tańszych czyli w 90% przypadków polskich bo blisko. I nie mówię o podzespołach do maszyn, a właśnie ziemniakach, cukrze i mięsie. Których produkcja nijak zależy od koniunktury. Jeżeli nie załapałeś to idź do taty niech ci wytłumaczy. Ja mam dość
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.12.2013 o godz. 12:35.
Hej Nasz TS !!