Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2013, 09:41
W sumie to jednak mimo tak wysokiej przegranej należy stwierdzić, że w ofensywie zagraliśmy całkiem dobry mecz. Chrapek wg mnie grał jak natchniony, świetnie spisywał się Garguła. Kluczem jednak była defensywa, która najpierw przespała pierwsze 15 minut (zrobiło się 0:2) ,a kolejne 3 bramki Jagi to klasyczne kontry, gdzie Wisła cały czas atakowała i próbowała zdobyć kolejną bramkę - przy stanie 4:2, najpierw z piątki nie trafia w bramkę Boguski, potem Baran zostaje trafiony przez Sarkiego. Podejrzewam, że gdyby wpadła jedna z tych bramek to mecz mógłby mieć dla nas lepszą końcówkę.
W sumie to przyczyny przegranej prosto jest określić:
1) słabsza gra Głowy i już widać, że naszej obronie daleko jest do monolitu - już w meczu ze Śląskim Głowa i Jova na początku dawali się ogrywać Paixao, tutaj skończyło się na 2 bramkach.....
2) błąd taktyki przyjętej przez Smudę - brak plastra dla Quintany, co czyni Jagę o 50 % słabszą
3) Piotrek Brożek na boisku - sorry ale jeżeli Smuda chciał wzmocnić środek pola ściągając mikrusa Boguskiego, to jednak nie Pietią - nie wiem mógł wprowadzić Stolarskiego skoro jest materiałem na dobrego defensywnego pomocnika.
4) Konieczność gry do przodu - zespół nawet przy stanie 4:1 dla Jagi dążył do poprawy wyniku, i po bramce Głowy, w polu karnym kilka razy się zakotłowało. Zresztą wszystkie zmiany Smudy miały charakter ofensywny, więc musiały odbić się na defensywnie.
5) co do sędziów - nie oni nie popełnili jakichś błędów w podejmowanych decyzjach. Oni po prostu sędziowali niczym sędzia Małek - czyli tu gwizdał (każdy kontakt Bunoza-Quintana, Bunoza - Plizga to był faul), a w innych sytuacjach nie gwizdał (wejście Barana w Chrapka, Pazdan wchodzący nakładką na wysokości kolana przeciwnika, Ukah taranujący Gueriera, czy Pazdan również wbiegający w Gargułe, przy dochodzeniu do piłki w polu karnym).
5)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując