Wyświetl pojedynczy post
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2013, 13:59
Drozd napisał(a):Wyświetl post
I to jest plus reformy, nikt nie będzie puszczał meczów jeżeli nie jest pewien własnego tyłka. Zostaje więc wpływanie na sędziów, ale raz że przekręty sędziowskie są bardziej widoczne niż frajerstwo drużyn, a dwa kalekom nawet przychylny sędzia nie pomoże.

Dlatego już zaczynają się biadolenia "ekspertów" że reforma jest nieudana .

Czy wygrywając dzisiaj nie wskakujemy czasem na fotel lidera ? Niektórym może chyba pęknąć żyłka
Zastanawia mnie tylko, dlaczego w piątek nasi nie zawalili celowo meczu, pomimo zagrożenia zbytniego zbliżenia się do Legii (chyba po meczu z Zawiszą lansowałeś teorię, że wiślacy dali dupy, bo im warszawka kazała)

Drozd napisał(a):Wyświetl post
A ja bym wolał zamiast niesprawiedliwego grania po jednym meczu w fazie końcowej. Zwyczajne rozgrywki pucharowe.
1:8;
4:5;
2:7;
3:6;
Taka filozofia sprawiałaby że załatwianie meczów w sezonie zasadniczym byłoby bezcelowe, bo i tak wszystko rozgrywało by sie na wiosnę, co może by spowodowało ze gra byłaby uczciwsza.
Miejsce po zasadniczym sezonie miałoby swoje odzwierciedlenie w trudności zdobycia tytułu. Ilość spotkań podobna, mecze u siebie i na wyjeździe, no i przetarcie przed ew. pucharami. Dół tabeli niech gra jak teraz, choć też można by coś ciekawszego wymyślić.
Trochę bez sensu, bo zbyt bardzo niweluje znaczenie sezonu zasadniczego. Ważne jest tylko to, żeby załapać się do ósemki, a miejsce ma znaczenie już tylko dla rozstawienia. Myślę, że teraz jest to zrobione całkiem nieźle.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 02.12.2013 o godz. 14:03.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując