Cytat:
Obłuda? Co jak co, ale trudno krytykować polskich polityków za to, że od ponad 20 lat starają się wspierać Ukraińców w ich dążeniach niepodległościowych.
Robił to po cichu Wałęsa, następnie z rozgłosem Kwaśniewski, z dużą intensywnością Lech Kaczyński, w mniejszym stopniu Komorowski, a teraz przyszła kolej na Jarosława Kaczyńskiego. Czyżby przyszłego prezydenta?
Trudno mnie posądzić o sympatię do Jarosława, ale popieram go jak najbardziej za ten ruch. Niech Ukraińcy wiedzą, że mają nasze wsparcie.
|
Trochę mnie nie zrozumiałeś. Mi nie chodziło akurat o to czy należy wspierać Ukraińców czy nie tylko o sam fakt, że
a) polski polityk jedzie do kraju gdzie jacyś chuligani, zadymiarze walczą z policją!!!
b) występuje na wiecach gdzie głos zabierają również liderzy nacjonalistów ukraińskich
I tu jest problem. Chodzi mi głównie o sam fakt, że tam pojechał. Jak to, do bandytów? I to samo tyczy się tych jebanych mediów. W Polsce jak ktoś robi dymy to jest bandytą, na Ukrainie ta sama sytuacja a mówi się obiektywnie o wszystkim, tzn, że ludzie o coś walczą, że policja kogoś pobiła itp. W przypadku Marszu zdanie mediów czy polityków PiS jest zupełnie inne. My na marszu rozrabiamy, taka po prostu chuliganka dla chuliganki, relacji z marszu innej niż zadyma w tv nie uświadczysz.
A co do Ukraińców to już jest mi ich żal. Bo widać, że prędzej czy później do tej zaśmierdziałej Unii wejdą. Socjalizm się już raz nie sprawdził, byliśmy jego ofiarą zarówno my jak i Ukraińcy ale co tam. Minęło 20 kilka lat i jedziemy z koksem dalej. Dziś zamiast ZSRR wywieszamy flagi UE, mówimy dobrze o UE, wciągamy w tą machinę kogo się da bo przecież obowiązuje jedyna słuszna droga czyli wielki związek zwany UE, nic poza nim się nie liczy, wszyscy źli, UE najlepsza.
I nie chcę przez to powiedzieć, że Rosja lepsza, że lepiej się trzymać z Rosją bo tego nie wiem. Wiem tylko tyle, że żadne śmierdzące pieniądze z UE nic nie dadzą nam ani Ukrainie, bo one kiedyś się skończą a będzie trzeba płacić składki, bo to, że się będzie dostawać kasę przez 15 lat nie oznacza, że po jej wstrzymaniu z powietrza się wyżywimy. Po chuju jest ten cały pomysł z UE bo jak wiadomo ona trochę Ci da a później zabiera kasę i narzuca ograniczenia (np CO2) i jeszcze więcej zabiera. No ale jak ktoś się chce dawać robić w chuja Niemcom czy Francji to spoko, ja bym tylko chciał żeby Polska nie miała z tym nic wspólnego i żeby Polscy politycy w tym ten nazywany zbawicielem nie mamił ani nas ani Ukraińców.
I tutaj też wychodzi prawda na jaw, że Kaczyński jest prounijny a nie jak, niektórzy twierdzą neutralny w sprawach Unii.
Wszystko to jest jedna wielka gra bogatych (USA, Niemcy, Francja, Rosja, czy WB) a takie państwa jak nasze, Ukraińskie czy inne, biedniejsze, słabsze, zamiast jakoś temu przeciwdziałać to się dają im ruchać jak jakieś cioty, dajemy się przerzucać raz jesteśmy pod wpływem Rosji, później nas ratuje bohaterski zachód, pomaga nam, później nam spada dar z nieba w postaci UE. Tylko do czego to prowadzi? Jesteśmy zadłużeni, jako kraj wymieramy, jesteśmy niewolnikami pracodawców, którzy są niewolnikami polityków polskich, a oni z kolei są niewolnikami swoich zachodnich wierzycieli i polityków. Dobrze to nie rokuje.