|
Według mnie Rafał nie zrobił nic złego. Guerier był rozpędzony nie miał piłki pod kontrolą i schodził na swoją prawą gorszą nogę. Zaś Rafał stał idealnie na wprost bramki piłką leciała w jego kierunku, zdecydowanie była to łatwiejsza sytucja dla niego niż dla Donalda. Wydaję mi się że kierowało nim w tym momencie dobro drużyny nie osobisty egoizm natomiast nie potrafię tego ocenić na 100%. Nie mniej jednak wszyscy widzimy, że w tym golu najładniejsze był podanie Chrapka i wyjście Donalda na pozycje i każdy na pewno to doceni w tej akcji najbardziej.
Co do formy Rafała zauważyłem, że są przebłyski tego dawnego Boguskiego, który potrzebuje ułamki sekund na podjęcie decyzji i wykonanie danego zagrania. W meczu z Koroną było naprawdę bardzo fajne podanie do Donalda, który był na minimalnym spalonym. W meczu ze Śląskiem też by się coś znalazło.
Liczę, że Smuda da jeszcze szansę Patrykowi w tej rundzie tak żeby pokazać że po prostu na niego liczy i nie czuł się odstawiony na boczny tor. To jest zbyt dobry piłkarz aby zrezygnować z niego tak po prostu. Kojarzę takie mecze jak np z Piastem kiedy Mały grał tak sobie ale z każda minutą wyglądało to lepiej, wydawało się, że Patryk się rozkręca wychodzi mu kilka akcji pod rząd. Kwestia czasu kiedy będzie miał szansę na gola ale wtedy dostaję zmianę. Nie trudno się dziwić wtedy że piłkarz jest zdenerwowany bo czuł, że zaczyna grać dobrze. Nie ma się do czego przyczepić jeśli chodzi o wejścia Patryka z ławki, będzie jeszcze dużo meczów w których mógł się pokazać dlatego waże jest też aby był cierpliwy.
Nie róbmy afery z jednego niefortunnego zdania, mieszacie tu SKWK, już nie wspomnę o poście hej22, który podłączył tu jeszcze gniazdowego. - Bravo.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.12.2013 o godz. 13:37.
|