Temat: Praca
Wyświetl pojedynczy post
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2013, 13:28
Tak sobie pozwolę przenieść tutaj ten cytat

adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Heh, ja niestety z pracą dalej walczę i pomału tracę nadzieję na znalezienie czegoś satysfakcjonującego. Chyba lepiej poświęcić czas spędzany na pisaniu CV i LM na poszukiwani klientów i rozwój swojej spółki. Chociaż ciągle gdzieś ta nadzieja się tli...
.

Dwie rzeczy:

1. Ofert jest mało, dużo mniej niż roku temu - mam na myśli akurat branżę IT / Outsourcing (stanowiska określane mianem "professional")

2. Procesy rekrutacyjne zabijają rynek pracy. Kilka miesięcy temu czytałem raport że średni czas rekrutacji (niezależnie od stanowiska) wynosi w Niemczech około 19 dni, w UK 23, we Francji koło 30 ..... w Polsce 60 dni

Ja na niektóre oferty wysłane w sierpniu / wrześniu właśnie dostaję pierwsze odpowiedzi z agencji rekrutacyjnych bądź z firm.

Taka moja rada - jak ktoś się przymierza do zmiany to niech nie myśli że to kwestia tylko okresu wypowiedzenie w bieżącej firmie
Oczywiście wszystko się odnosi do "fajnej oferty" czyli interesującej rozwojowo i finansowo bo byle jaką robotę za 1500 brutto to można dorwać wszędzie.

Taka ciekawostka - mój sąsiad, programista Javy - niby zawód na topie ostatnio - 3 miesiące mu zajęło znalezienie ciekawej oferty i dogadanie warunków.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując