Drozd
Cytat:
|
zamordyzmu i katowania piłkarzy
|
wyraźny rozdział, o zamordyźmie pisałem bo Petrescu takim zamordystą był i w jego przypadku te rzeczy się łączyły, a w końcu o jego treningach pisałem
Nigdzie zresztą nie pisałem że zamordyzm to coś złego, ba wolałbym teraz trenera s....ysyna jak Petrescu żeby ich poustawiał.
Cytat:
|
No i jak można w jednym zdaniu wymienić Engela, Liczkę i Kasperczaka to doprawdy nie rozumiem.
|
Wszyscy pracowali na przestrzeni bodajze 9 mięsięcy przed Przyjściem Dana tutaj chodziło tylko o czas i że żaden nie praktykował przesadnie ciężkich treningów i Treningi Petrescu były nagle ogromnym przeskokiem który naszym gwiazdeczkom nie pasował.
Cytat:
|
Oraz porównywanie treningów Kasperczaka do Engela to kabaret. Możesz wymienić te wspólne czynniki? Za Kasperczaka zabiegaliśmy Parmę i Lazzio. Czekam na porównywalne wyniki Engela.
|
Nigdzie nie oceniałem ich poziomu, mają pare płaszczyzn wspólnych i niektóre z nich wymieniłem. Odnieś się do tego co napisałem a nie dodawaj sobie własnej interpretacji.
keth napisał(a):

|
Może problem w tym że przyszedł zaraz po Kasperczaku Liczce i Engelu Którzy nie słyneli z zamordyzmu i katowania piłkarzy
|
Dwie rzeczy, proste zdanie, nie ma tu rzadnej mowy o wynikach, formie, taktyce, warsztacie itp. a Ty wyskakujesz z Lazio. Wytłumaczę więc jaśniej, chodziło o to że przed Petrescu, przez prawie 4 lata - mniej więcej łączny czas pracy w Wiśle ww. panów nie mieli bardzo ciężkich treningów co nie pomogło im raczej w przestawieniu się na treningi Dana.
Poza tym jak odnosisz się do Europucharów to bądź konsekwentny Kasperczak miał Parme, Shalke, Lazio jak i Valerenge i Dinamo Tibilisi. Engel zaś właściwie awansował do LM gdyby nie sędzia ...., potem miał oklep od Vitorii. Nie widze tutaj aż tak wielkiej dysproporcji na korzyść Kasperczaka. Najlepsze wyniki w pucharach miał Kasperczak jak przejmował drużynę po Smudzie. Poustawiał ich to fakt, momentami wyglądało to zajebiście, ale w pierwszym sezonie przygotowanie fizyczne to w dużej mierze zasługa też Smudy, albo nawet głownie jego.
Mam nadzieje że teraz rozumiesz, pozdrawiam
PS.
Cytat:
|
To że "nie narzekano na ich treningi" nie powoduje, ze można te treningi porównywać o czym świadczą pochodne treningów czyli wyniki.
|
Przecież o to chodzi w porównywaniu, w tym przypadku jak dana cecha przekłada się na gre i forme zespołu