Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2013, 15:59
Drozd napisał(a):Wyświetl post
a co do mistrzostwa to chyba nie masz zamiaru podważać, że statystycznie był drugi po Brożku i głownie dzięki tej dwójce mistrzostwo zdobyliśmy.
Nie do mnie, ale skomentuę to, bo oznaczałoby że ..Zieńczyk był słabszy od Boguskiego, a zwłaszcza niby słabszy był Marcelo .., skoro są tacy co twierdzą że Boguski dawał nam MP w większym stopniu niż oni (statystyki to nie wszystko..), ech nie ma to jak kibicowska mitomania. Prawda jest dość smutna, do póki w takiej formie ten piłkarz będzie w 11-tce wyjściowe, do póty będziemy w kryzysie kadrowym, jak teraz.
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie sądzisz, że skrzydło to pozycja Boguskiego. Gra tam bo nie ma alternatywy, a powinien grać tuż za Brożkiem, ale wtedy (..)
No, to wtedy to strach się bać .. Wystarczy porównać skuteczność Boguskiego z analogiczną Donalda, tyle że ja pisałem o czymś innym..Kiedyś więc musiałby wygryźć ze składu, piłkarza grającego za środkowym napastnikiem, czyli za Kuźbą lub za Frankowskim, a było to w systemie (4-4-2)i tym piłkarzem był ..Żurawski, no tak czyli poziom Boguskiego (!?), naprawdę trochę umiaru sugeruję ..
Gość jest sympatyczny, co więcej jest nasz, Wiślak, współczuję bolesnej kontuzji swego czasu, ale teraz gra bo inni są podobnie słabi, a może jeszcze słabsi. jak będzie jakiś wartościowy transfer to różnicę łatwo będzie dostrzec, przypomnę że przy ostatnim MP, za napastnikiem (Genkowem) grał taki piłkarz jak Melikson, porównajmy go do Boguskiego, albo może lepiej nie..
Powiem tak, nie podobają mi się przesadne drwiny z Rafała, ale też śmieszą mnie peany pod adresem jego gry, jak dla mnie powinien pełnić w pełnej kadrze Wisły rolę ..Dubickiego, czyli zmiennika co ambitną postawą daje pozytywny impuls drużynie, no a że teraz gra, to taki czas kadrowy w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez milosz : 24.11.2013 o godz. 22:46.
Odpowiedz cytując