Jagul napisał(a):

Fakt. Mój błąd. W tym spotkaniu nie mogliśmy liczyć na umiejętności Rafała. Całe szczęście w meczu z Karabachem już grał.
Także daruj sobie jakieś teksty typu dzięki Boguskiemu zdobyliśmy MP albo wygraliśmy z Barceloną. Chwała mu za to ale to już PRZESZŁOŚĆ. Jak mamy wystawiać zawodników za zasługi, to lepiej wystawiajmy drużynę oldbojów.
A z tym tekstem, że niby Boguskiego krytykują fani Małeckiego wg, których Rafał blokuje mu miejsce to już pojechałeś po całości, bo akurat Małecki to ma tu chyba jeszcze mniej sympatyków na tym forum niż Boguski. Nie widać tego tylko dlatego, że Mały siedzi na ławie.
Żeby była jasność, to ja osobiście Boguskiego szanuje jak każdego piłkarza Wisły i niech zostanie królem strzelców ale błagam nie popadajmy ze skrajności w skrajność... Rafał gra bo inni grają jeszcze gorzej ale nazywanie go architektem zwycięstw czy też osobą dzięki której gromadzimy punkty to już absurd.
|
Jeżeli chcesz dyskutować to nie wciskaj mi w usta tez których nie postawiłem. Co ma wspólnego, że z Karabachem już grał? Pierwszy mecz po rocznej kontuzji. Sugerowałeś, że odpadnięcie w drugiej rundzie to również jego zasługa, a tak nie było. Nigdzie nie pisałem ze dzięki Boguskiemu wygraliśmy z Barceloną, napisałem tylko, że grał w tym meczu, a co do mistrzostwa to chyba nie masz zamiaru podważać, że statystycznie był drugi po Brożku i głownie dzięki tej dwójce mistrzostwo zdobyliśmy.
Nie chodzi o zasługi tylko o fakt że Rafał już lata temu osiągnął poziom który upoważnia do traktowania go z należytym szacunkiem i porównania do choćby Chrapka są śmieszne. Bo zanim Chrapek osiągnie tyle co Boguski miną lata. Zarówno jeśli chodzi o statystykę jak o umiejętności.
Pisząc o fanach Małeckiego nie miałem na myśli forum a trybuny więc nie rozumiem co Cię boli.
Moim zdaniem Rafał gra bo nawet jak gra słabo to i tak jest lepszy niż reszta.
milosz napisał(a):

Boguski w wyjściowej jedenastce pokazuje jak słabi jesteśmy teraz, kiedyś aby tak było to musiałby być lepszy od Kosowskiego lub Kalu Uche (no bo chyba nie w ataku, zamiast Żurawia, Franka, czy Kuźby), a dziś .., a dziś to przydałby się nam [b]nowy zawodnik na jego pozycję[/b[], bo Sarki tylko szybko biega, a Mały, szkoda gadać.., jedynie Donald i to potencjalnie może być dość pożyteczny (bramki), a na skrzydłach grać powinno 2 piłkarzy.
Kiedyś Kosa(Uche) -później Kirm -teraz Boguski, taką mamy tendencję w naszej drużynie, przydałoby się ją odwrócić.
|
Chyba nie sądzisz, że skrzydło to pozycja Boguskiego. Gra tam bo nie ma alternatywy, a powinien grać tuż za Brożkiem, ale wtedy kto na skrzydło Garguła, Chrapek? Może gdyby Małecki albo Sarki prezentowali sie lepiej to musiałby walczyć o miejsce w środku i Garguła nie mógłby sobie wybierać meczów, to samo tyczy się Chrapka. Ale jest jak jest i Boguski łata dziury, bo tylko on jest w stanie.