palikot napisał(a):

rw88- Dobra skończ udowadniać, jacy to jesteśmy zajebiści na papierze, bo wyniki tego nie oddają od chyba wieku
|

I pomyśleć, że cała dyskusja dotyczy tego, czemu drużyna stworzona z przyzwoitych piłkarzy tak kompromituje kraj na arenie międzynarodowej. Po czym mam skończyć udowadniać, że drużyna ma przyzwoitych piłkarzy, a mimo to kompromituje kraj na arenie międzynarodowej.
palikot napisał(a):

bo wyniki tego nie oddają od chyba wieku
|
Od około pięciu lat.
palikot napisał(a):

|
Jesteśmy póki co słabym piłkarsko krajem, bez pieniędzy bez dobrych piłkarzy, nawet nie mieliśmy wyskoków, które mogłyby w nas budzić zastanowienie nad w tym co piszesz, bo nawet jak nam się na jakieś turnieje udało dostać, to w....... był od razu bez gadania.
|
Tak jest, bo tak powiedział palikot, ot co! Z takim autorytetem trudno polemizować, a fakty są bez znaczenia.
Przypominam w skrócie przebieg tej dyskusji, skoro Ty pozwoliłeś sobie na własne podsumowanie:
palikot:
"Konkurencja była wtedy słabsza i łatwiej było się gdzieś dostać. Dziś jest piłka jest wyrównana. Każdy może wygrać z każdym."
rw88:
"Tak, masz rację, konkurencja była łatwiejsza i mniej wyrównana, szczególnie w eliminacjach do E2008, kiedy to w grupie wyprzedziliśmy Portugalię, Serbię, Belgię i zupełnie solidną ekipę, jaką była wtedy Finlandia, do tego zawsze trudni rywale zza kaukazu." (W el. MŚ 2002 wygraliśmy grupę, a w el. MŚ 2006 osiem spotkań z dziesięciu)
palikot:
(brak argumentu)
palikot:
"Jak uważasz, że kasa nie ma znaczenia, to podaj mi przykład choć jednej ligi która z przeciętnymi finansami, jest na poziomie Angielskiej, Niemieckiej, Hiszpańskiej, Włoskiej, Francuskiej. a słabej finansowo na poziomie Duńskiej, Greckiej, Belgijskiej, czy nawet Czeskiej lub Polskiej."
rw88:
"
W futbolu reprezentacyjnym kasa nie ma aż takiego znaczenia, bo cały czas przecież o futbolu reprezentacyjnym rozmawiamy. Gdyby miała znaczenie, to Islandia, kraj o liczbie ludności miasta Lublin nie grałaby za dwa dni o awans do Mistrzostw Świata. No i z pewnością do tych mistrzostw nie awansowałaby Bośnia i Herzegowina."
palikot:
(brak argumentu)
palikot:
"Skończ już farmazonić proszę cię. Proste, że różnice między nami a Słowakami, Serbami, Czarnogórcami są mniejsze niż miedzy nami a Anglikami, czy nawet Ukraińcami...j."
rw88:
"Oczywiście, że różnice są mniejsze, tyle że w dalszym ciągu
możemy oczekiwać, że zdecydowanie częściej będziemy mecze z drużynami porównywalnymi, bądź też słabszymi wygrywać, niestety regularnie remisujemy, bądź też dostajemy łomot. W zasadzie zwycięstwo w meczach z tego typu rywalami byłoby większą niespodzianką, niż jego brak. I o to sprawa się rozbija."
palikot:
(brak argumentu)
palikot:
"W większości europejskich reprezentacji są piłkarze, którzy grają w czołowych klubach w Europie, więc niby czemu ty się dziwisz, że potrafią grać na poziomie równym z nami?"
rw88:
"Powtórzę się po raz kolejny - nie mówię o ogrywaniu Anglii, Rosji, Francji, czy Niemiec, a po notorycznych remisach i porażkach z drużynami słabszymi i porównywalnymi - ze Słowacją, Estonią, Czarnogórą, Mołdawią i tak dalej."
palikot:
(brak argumentu)
palikot:
"Jakich my mamy piłkarzy? 3 z Dortmundu i bramkarz... obrona jest bardzo przeciętna. 4 piłkarzami nie da się wygrywać grając na tym poziomie. "
rw88:
"Tyle, że większość reprezentacji z grona "słabszych i na naszym poziomie" wygląda podobnie. Zresztą nie przesadzałbym z oceną naszego potencjału. Nawet w tej defensywie jest kapitan drużyny Serie A, jest jeden z najlepszych prawych obrońców Europy, jest dwóch zawodników regularnie grających w Lidze Mistrzów...do tego dwóch, czy trzech obrońców regularnie grających w lidze rosyjskiej, która w poziomie jest porównywalna już do francuskiej Ligue1. (...) Dla porównania kilka zestawień defensyw różnych kadr narodowych, takich co potrafiły zająć miejsca dwa, trzy w grupach eliminacyjnych, takich, których nie potrafimy pokonać (...)"
palikot:
(brak argumentu)
palikot napisał(a):

Nie chce mi się dyskutować z twoją wizją. Ja ci przedstawiłem fakty, ty twierdzisz, że one nie mają żadnego znaczenia. Ok fantazjuj dalej.
Do Miłego
|
Twoje odwrócenie kota ogonem to miód dla moich oczu
palikot napisał(a):

|
Ja ci przedstawiłem fakty, ty twierdzisz, że one nie mają żadnego znaczenia.
|
Fakty...? Chodzi Ci o Twoje subiektywne opinie, które w poprzednim łatwo obaliłem? Przykładowo:
Cytat:
|
inne reprezentacje mają piłkarzy również w najlepszych klubach. Serbia, Czarnogóra, Bułgaria, Słowacja, Czechy itd. To my dopiero ich w tym aspekcie doganiamy!! a nie oni nas. Ja bym tu szukał pozytywów!
|
Przecież to jest wierutna bzdura, co w poprzednim poście udowodniłem, a od czego Ty teraz zgrabnie uciekłeś. Jeszcze raz tego wszystkiego omawiać nie mam zamiaru. Bez odbioru.