Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2013, 11:24
Cytat:
Ale w tym konkretnym przypadku, będąc dziennikarzem, to o czym byś mówił? O przemówieniu Zawiszy na wiecu, czy o płonącej ambasadzie? Co ma obiektywnie większe znaczenie?
Trochę masz jednak mózg wyprany. Nie płonęła żadna ambasada tylko budka strażnicza znajdująca się przed ogrodzeniem ambasady.
Także widzisz, myślisz, że jesteś obiektywny, mądrzejszy niż te ludzie ....y a sam rzucasz słowa na wiatr. Ja bym oczywiście pokazał, że spłonęła tęcza i ta budka ale tak jak pisze frank to powinno się też pokazać przemarsz i przemówienia. A w tv WCALE nie pokazano ani tego ani tego. To jest ten obiektywizm? Przecież równie ciekawe co palenie budki i tęczy są wypowiedzi osób z Ruchu Narodowego, równie ciekawie wyglądałby ten przemarsz kilkudziesięciu tysięcy ludzi przez ulice Warszawy.
A już nie chcę nawet wspominać, że można było zastosować odwrotny zabieg i o budkach, skłotach i tęczach nic w mediach nie mówić a skupić się tylko na przemarszu i przemówieniach. Myślisz, że gdyby tak postąpiono to większość oglądaczy tv by dziś spekulowała na temat Rosjo i tęczy czy by się podniecała ogromem marszu, fajna atmosferą?
Telewizja manipuluje ludźmi i dziwi mnie twoje zdanie bo mówisz, że wiesz o tym, że manipulują a jednocześnie nie widzisz nic dziwnego w tym, że w przypadku marszu pokazują tylko negatywne emocje i zero pozytywnych.

Cytat:
Jak organizują przemarsz, mają info o zakładanej liczbie uczestników oraz chuliganerii, która jak co roku się pojawi, to nie można wystąpić z oficjalnym pismem o zabezpieczenie przez policję kluczowych miejsc?
Oczywiście można było tak zrobić. Z drugiej strony to policja ma za zadanie zabezpieczyć miasto a nie organizatorzy MN. Na trasie marszu doszło tylko do jednego incydentu - spalona budka. 2 inne miały miejsce poza trasą marszu, kilkaset metrów dalej. Dlaczego więc ma za to odpowiadać organizator marszu? Może jeszcze niech odpowiadają za wszystko co się wydarzy w promieniu 500 metrów od trasy marszu?
Po drugie policja wiedziała co się może święcić - chyba też mają jakieś swoje rozpoznanie? Ostrzegali mieszkańców skłotu co się może stać. Pytanie więc dlaczego ten skłot nie był przez policję ochraniany?
Co do tej tęczy to też dziwna sprawa:
http://bi.gazeta.pl/im/2b/03/e4/z149...Zbawiciela.jpg
Widać tutaj policję i tęczę, która zaczyna się palić. Nie ma tłumów ludzi. Dlaczego więc nie łapano sprawców na gorącym uczynku?
W tym kraju najpierw się daje przyzwolenie na takie zachowania a później się robi z tego sensacje. Bo wyobraź sobie co by był za wstyd dla Tusków gdyby marsz przeszedł spokojnie, gdyby nic się nie stało złego. A tak to prawdopodobne było, że ktoś zaatakuje skłot, że może tęczę spalą, no i już temat zastępczy gotowy.

Cytat:
Organizator zapewnił jednak, że poradzi sobie wystawiając swoją straż i nie chce obecności policji (tak czytałem, jeśli jestem w błędzie, to podaj jakiś link z info, że było inaczej).
Na marszu byłem zdenerwowany, że miejsce mają jakieś ekscesy i też byłem w....iony na to wszystko, że nie chciano policji - ze względu, że niby ona jest jedynym punktem zapalnym na marszu. Okazało się, że nie do końca tak jest i mimo braku policji znalazło się pole do popisu dla chuliganów.
Mimo wszystko po przemyśleniu trochę przeszła mi złość na organizatorów bo tak jak pisałem, starali się, po drugie 2 incydenty miały miejsce poza obrębami wydarzenia, po trzecie brak policji w otoczeniu marszu to dobry pomysł bo służba ta prowadzi do eskalacji konfliktu, po czwarte zadymy były mniejsze niż rok i dwa lata temu.
Właściwie dziś nie mówimy o tym ile osób zatrzymani, ile osób ucierpiało itp. To pokazuje, że na tym marszu było bezpieczniej niż na marszach z policją. A jedynym problem są dwie spalone rzeczy i wymiana uprzejmości ze skłotersami gdzie też chyba nikt nie ucierpiał w tym starciu.
Także po trochu brak policji zdał egzamin i zabrakło tylko pomyślunku ze strony organizatorów i policji żeby obstawić takie punkty jak skłot, tęcza.
A co do policji to ich działania na placu na rozdrożu dobitnie pokazują jaką są służbą kurewską. Przyszli zawijać spokojnych ludzi żeby im statystyki się zgadzały. Przez takie działanie później się słyszy o 100 osobach zatrzymanych a tylko 5 czy 10 dostaje jakąś karę. Dlatego policja jak najdalej marszu to dobry pomysł i niech tylko bronią niektórych punktów w mieście.

Cytat:
Tak, czuję się lepszy od większości nierobów z Wiejskiej, od osób podpalających ambasadę i wyrywających drzewa w mieście...
Kolejny raz cię uspokajam. Żadna ambasada się nie spaliła tylko budka PRZED nią. Może to pozwoli ci się mnie wstydzić z bycia Polakiem?
Co do wyrywania drzewek. Widzisz, pokazali ci w tv jakąś migawkę 10 sekundową jak jakieś osobniki chcą wyrwać podpórki od drzewek i się tego uczepiłeś jak rzep psiego ogona. Czy naprawdę to, że 8 osób majtało jakimś drzewkiem jest powodem do tego, żeby co chwilę o tym wspominać, czy to taka hańba dla wszystkich uczestników marszu? To nie jest czasem temat zastępczy?
Gorsze jest to, że były osoby rzucające kostką brukową ale tutaj szok i niedowierzanie i patrz punkt pierwszy. Tego media nie pokazały bo mała zadyma miała miejsce na bocznej uliczce otoczonej z jednej strony policją z drugiej marszem i tutaj media nie miały jak dotrzeć i tego sfilmować i co? I okazało się, że jak media o czymś nie trąbią to nie masz o tym pojęcia, to nie podnosisz tego jako argumentu w dyskusji, to nagle można powiedzieć, że problem nie istniał. Dlatego tak jak pisałem wyżej, można równie dobrze nie pokazywać tych palących się budek i tęczy i byś o Bożym świecie nie wiedział i dziś się zachwycał marszem, gdyby tylko media chciały to taki obraz by wpoiły ludziom.
Wniosek: media kaleczą umysły ludzi. Robią im pranie mózgów i nawet jak ktoś myśli, że się z tego wyłamuje to się myli. Przykładem jesteś ty, sądzisz, że jesteś obiektywny ale w gruncie rzeczy posługujesz się retoryką podaną w telewizji, dla ciebie liczy się tylko "płonąca ambasada", tęcza i drzewka a, że w mediach nie ma nic innego pokazane z marszu to co tam.
I żebyś mi zaraz nie odpisał, że ja tez mam mózg wyprany to cie uświadamiam, że nie pochwalam chuligaństwa na tym marszu bo to jest święto Polski i Polaków a nie okazja do wyżycia się, nie pochwalam spożywania alkoholu na takim wydarzeniu bo to jest święto a nie okazja do najebania się czy relaksowania się przy 1-2 piwkach, nie udaję, że nie było takich incydentów jak palenie, atak na skłot, nie udaję, że organizatorzy marszu nie ponoszą za to nic a nic winy. Po prostu staram się na wszystko spojrzeć trzeźwo i jakoś obiektywnie to ocenić i szlag mnie trafia jak widzę takie osoby jak ty, które potrafią się wypowiadać o czymś tylko negatywnie lub pozytywnie
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.11.2013 o godz. 11:38.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując