Jaroo1 napisał(a):

|
Mhm. Czyli od 3 lat pokazywanie samych zadym i nie pokazanie WCALE ani przemarszu, ani przemówień (no chyba, że w niekorzystnym świetle) to jest obiektywizm?
|
Sprytna socjotechnika - ja o konkretnym wydarzeniu, a Ty idziesz szeroko o mediach. Nie mówię, że media w Polsce są obiektywne, że pokazują to, co jest najważniejsze dla ludzi (społeczeństwa) i że to co widzę w telewizji to najprawdziwsza prawda. Od jakiegoś czasu nie oglądam programów TVN (z rzadka programy informacyjne TVP), bo odmóżdżają ludzi, sprzedają papkę łatwą do strawienia i wciskają swój światopogląd i bełkot do domów. "W Białym Domu nowy pies", "Kibice Śląska biją w Hiszpanii" - nie dla mnie takie trywialne bądź przekłamane newsy. Ale w tym konkretnym przypadku, będąc dziennikarzem, to o czym byś mówił? O przemówieniu Zawiszy na wiecu, czy o płonącej ambasadzie? Co ma obiektywnie większe znaczenie?
Jaroo1 napisał(a):

|
Co mieli zrobić więcej organizatorzy marszu?
|
Ok. Jak organizują przemarsz, mają info o zakładanej liczbie uczestników oraz chuliganerii, która jak co roku się pojawi, to nie można wystąpić z oficjalnym pismem o zabezpieczenie przez policję kluczowych miejsc? To przecież nie wstyd, że organizator nie będzie w stanie zapanować nad takim tłumem. Organizator zapewnił jednak, że poradzi sobie wystawiając swoją straż i nie chce obecności policji (tak czytałem, jeśli jestem w błędzie, to podaj jakiś link z info, że było inaczej).
Jaroo1 napisał(a):

|
A ty lepszy? Ciebie się to nie tyczy?
|
Tak, czuję się lepszy od większości nierobów z Wiejskiej, od osób podpalających ambasadę i wyrywających drzewa w mieście... chociaż... jeśli sikanie po pijaku w bramie kamienicy jest równie haniebnym czynem, godzącym w dobro wspólne społeczeństwa, to też można mnie brzydko nazwać (kryształowy nie jestem).