Wyświetl pojedynczy post
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2013, 16:15
AS82 napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem ,jak wmawiasz mi ,że ten marsz był z powodu braku perspektyw ,braku pracy , to wypadałoby mieć jakieś transparenty w stylu " Chcemy pracy" " Chcemy godnego życia" ,a nie spiewac raz sierpem raz młotem , podpalać tęczy czy ambasade Rosji. Nie wiem co ma wspólnego tęcza czy ambasada rosyjska z brakiem pracy w Polsce ? Tak więc już przynajmniej nie czarujmy się w tej kwestii . To był marsz skrajnej narodowej prawicy , a postulaty o pracę w tym wszystkim wyglądały jak kwiatek u kożucha.
No właśnie się zastanawiam czy tego typu ludzie poszliby do tej pracy ,gdyby nawet mieli taką możliwość.Wątpie w to..
Ty chyba dalej nie rozumiesz. Marsz był z powodu Święta Narodowego 11 Listopada! 99500 osób pojechało tam w tym celu - świętować odzyskanie niepodległości w jedynym społecznym i oddolnym marszu w Polsce. Maszerowal tami ludzie o poglądach prawicowych i narodowych, dla których Polska to coś więcej niż napis na rejestracji samochodu PL, coś więcej niż miejsce życia i pracy, dla których Polska to jeden z sensów ich życia. Tak było dla 99,5 % osób.

500 osób pojechało tam na rozróbę, czyli 0,5 % - i ja mówiłem o tych osobach. Jakbyś miał choć trochę rozumu, to byś zauważył, że nie pisałem o bezpośrednim powodzie pojechania do Wawy, pisałem o całym procesie który zaprowadził ich do tej bandyterki. A u podłoża tego pewnie u wielu osób jest ich sytuacja życiowa, czyli brak perspektyw.
Odpowiedz cytując