Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2013, 09:36
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Daj spokój kto z nim walczy, to tylko walka o stołki, a nie z układem. Wszystkie te akcje dzieją się w obrębie tego układu ( którego częścią jest również Kaczyński).
Logiczne jest, że jak wejdzie Nowa prawica do sejmu to nie będzie w stanie sama rządzić tylko będzie musiała wejść w koalicję z jakąś partią. Nie wiadomo jeszcze z kim, to są tylko gdybania, nie wiadomo jak to się potoczy.

Wklejałem w temacie politycznym ale przeszło bez echa, zobacz jak pis walczy z systemem:

Nie wiem czy Polacy faktycznie są prawicowi skoro w sejmie nie ma ani jednej prawicowej partii. Nie wiem też, na ile winę za obecny stan polskiej polityki ponoszą media , że nazywają lewackie partie typu Pis - prawicą czy Po - liberałami, a na ile że ludzie po prostu świadomie głosują na te partie ze względu na ich lewicowy program.
Nie no stary to co piszesz to totalna aberracja pomieszana z brakiem elementranej wiedzy i logiki.
1. Każda partia walczyła i będzie walczyc o jak je nazywasz stołki - bo tylko obsadzając urzędy ludzmi którzy będą realizowali ich politykę mogą zmieniać kraj. Problem jest w czyms innym o czym wielokrotnie pisałem - W JAKIM CELU TO ROBIĄ . Popatrzmy więc którzy z zawodowych polityków jaki ma majątek i jak żyje , ktorzy jak są umaczani i wtedy możemy wyciągac jakiekolwiek wnioski
2. Subwencje dla partii które wklejasz to nastepna sprawa z gatunku smiesznych. O ile nie mamy zamiaru wprowadzić rządów prezydenckich (które bardzo popieram) to hipokryzja jest udawadnianie układu czy czegokolwiek innego tym że partia bierze kasę. KAŻDA BĘDZIE BRAŁA. Nawet Twoja jak sobie założysz- bo inaczej będzie marginalna
3.Definicje prawicowości w polskich warunkach już tu wyjaśnialiśmy. NIe będziemy mam nadzieje kolejny raz wałkowali sprawy czy liberał = prawica a socjalista =lewica czy może jednak konserwatysta=prawica a lewak/komunista=lewica. Pomijam kwestię socjalności PISu która niby jest w programie jest a jednocześnie rządząc zrobili reformy liberalne

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem o jakich wrzutkach mówisz? Dałem jedynie link do relacji ze spotkania z jedną stroną medalu, która opisywała wydarzenia wg. własnego mniemania. Rozumiem, że kolejny raz lubisz dopisywać do tego jakąś historię, ale więcej spokoju zalecam.

Czy Kancelaria Prezydenta nie mogła zwyczajnie nie robić takiej szopki zapraszając na pokład same znakomitości? Przecież nigdy wcześniej nie było takiej sytuacji, aby zapraszano na pokład tyle czołowych w kraju osób. Nie dość, że Katynia nie odwiedzano zbyt często w rocznicę to jeszcze nie zdarzało się, aby choć ćwierć takiej delegacji znalazła się na pokładzie jednego samolotu. Czyż to nie był ewenement?PS. Poza tym nie wiem o jakim 1 samolocie piszesz? Przecież drugi był w Samarze na remoncie, a Jaka dostali dziennikarze...
Jasne - zaproszenie na uroczystości Prezydenckie najważniejszych osób w państwie to szopka. Specyficzne pojęcie szopki bo dla mnie szopka to udostepnienie 1 samolotu dla gości (nie mówimy o dziennikarzach - co nas obchodzą czym przyjadą dziennikarze PRYWATNYCH mediów? nawet to pomińmy że rząd daja samolot i płacimy z naszej kasy za przeloty prywatnych osób)
Wystarczyło dać 2 dodatkowe Jaki i byłoby po sprawie
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 08.11.2013 o godz. 09:55.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując