serek.c2 napisał(a):

Przeczytaj swój poprzedni post raz jeszcze - jeśli to nazywasz wytykaniem błędów to ja dziękuję. To nie konstruktywna krytyka tylko przypierdalanie się o wszystko (naginasz do tego mocno fakty). Nigdy nie wypowiadasz się o części kleru, jedziesz równo po wszystkich i nie ....... mi tu teraz, że jest inaczej (miałem okazję czytać Twoje wynurzenia także na sb...) - a jeśli rzeczywiście masz na myśli tylko część kleru to łaskawie zaznaczaj to w swoich postach bo wyczuć tego z Twoich wypowiedzi niestety nie idzie.
Gdzie widzisz "klasyfikowanie" (lewo, prawo) w moim poście wiesz chyba tylko Ty.
Napisałem "Wy" bo choć cytowałem jedynie Ciebie odnoszę się też do takich macherów jak AS (to chyba nietrudno wyczuć czytając temat?).
ps. uważaj z tymi "baranami", netowy kozaczku...
|
Ty rzeczywiscie powinienes wrocic do szkoly

. Jesli piszesz do kogos w liczbie mnogiej, to wpychasz go do danej grupy. Tak czy nie? Sam juz nie wiesz, co piszesz. Bo przeciez w tej twojej, glupkowatej wypowiedzi jasno stoi, ze jestem domniemanym wyborca Palikota(bo dlaczego piszesz do mnie na temat tego skompromitowanego polityka?). I ladnie mnie teraz chlopcze przepros(o ile masz jaja, a jak wiemy tych brak)...i na tym zakonczymy nasza dyskusje, bo z baranami nie gadam

.
P.S - Ty juz pokazales jakim netowym kozaczkiem jestes, kiedy proponowalem wyjasnienie sobie kilku kwestii twarza w twarz

.
FraMat - nie chce mi sie rozwijac tematu, bo juz pokazales jakim czlowiekiem jestes. Ja stoje po stronie krzywdzonych dzieci(ktore czasami hurtowo zeznaja przeciwko 1 osobie), ty stajesz po stronie katow i oprawcow. Przykre, ze taka postawa jeszcze zdarza sie w spoleczenstwie, ale co zrobic. Trzeba ludzi ksztalcic, bo potem sie slyszy, ze nic sie nie stalo, kiedy dorosly czlowiek przytulil, pomasowal, pocalowal dziecko. A o pedofilach w kosciele rozmawiamy dlatego, ze a) sa to stroze wiary, ducha i moralnosci(tak sie przynajmniej przedstawiaja) b) maja niebywala "wladze" i wplyw na wiernych(zwlaszcza w naszym kraju) c) budza zaufanie.
P.S - Jak widac dla Ciebie granica obcowania i naruszania nietykalnosci osobistej jest bardzo daleko posunieta. Nie mamy dlatego, o czym dyskutowac(zwlaszcza, ze w swojej percepcji nie przyjmujesz do wiadomosci, ze bronisz pedofilow i kryjesz sie za sformulowaniami prawnymi...). O przykladach pedofili w kosciele, ktorzy dalej aktywnie uczestnicza w zyciu duchowym wiernych nie bede wspominal(doucz sie). Materialow jest wiele i to takich, gdzie dany ksiadz zaraz byl przeniesiony niewiadomo gdzie. Kosciol wlasnie dlatego jest skompromitowany, bo wystarczy zapoznac sie z podobnymi przypadkami w USA, gdzie jest pelna wspolpraca organow scigania z dana kuria.