For_FuN_ napisał(a):

A do kolegi Fra Mata tylko jedno - dla mnie juz samo oskarzenie o pedofilie, to powinno byc zawieszenie w pelnieniu poslugi...
rozumiem, ze ty bronisz pedofilow, ale nie musisz tego wywlekac na swiatlo dzienne.
|
Nie pozwalasz sobie za dużo?
Gdzie napisałem, że bronię pedofili?
Okazało sie, że jesteś małym manipulantem, który odwraca jak kota ogonem słowa rozmówców tylko po to, by posługiwac się argumentami osobistymi a nie merytorycznymi.
Gratuluję.
For_FuN_ napisał(a):

|
Ja stoje na strazy dzieci, ofiar, ktore pewnie wedle twoich slow czesto wymyslaja takie historie(bo sugerujesz, ze skoro nie ma prawomocnego wyroku, to ktos taki jest czysty jak lza, a dziecku najpewniej cos sie wydawalo lub wprost klamalo). Nie wiem, skad u niektorych ludzi bierze sie taka postawa...mam dramatyczna relacje dziecka i chyba temu, kazdy normalny czlowiek daje wiare.
|
A dla mnie nie.
Potrzebne są twarde dowody.
Widziałem niedawno francuski film "Winny" oparty na faktach. Poczytaj o całej sprawie pod tym linkiem:
wis.la/yq1ku i zastanów sie, czy samo oskarzenie o pedofilię naprawde wystarczy. Czy chciałbys zostać niewinnie oskarzony?
For_FuN_ napisał(a):

|
Tez przedziwna maniera tlumaczenia i rozumienia pedofilii...jesli dla Ciebie molestowanie nieletnich(w taki czy inny sposob) nie jest pedofilia, to co jest? Dopiero, jak ktos taki wlozy swojego fiuta do buzi czy w tylek?
|
Ludzi nie skazuje sie za skłonności tylko za czyny. Księdza skazano za molestowanie, czyli manifestowanie skłonności, ale nie za czyny pedofislkie.
Bądźże rozsądny.
For_FuN_ napisał(a):

|
Przyjmuje, ze ty bys z usmiechem na twarzy przyjal wiadomosc, ze twoja corka lub twoj syn byl calowany przez(akurat w tym przypadku) ksiedza. To "gratuluje" rodzinie. Twoja wypowiedz, to jedna wielka ZENADA. Idz zapisz sie do parti pedofili, bo skoro tlumaczysz tak okropne czyny, to na leczenie jest juz za pozno.
|
Twoje insynuacje są po prostu obrzydliwe.
Widzisz, nie przyjąłbym z usmiechem. Ale jak grożba użycia broni nie jest użyciem broni, jak groźba zabicia nie jest jeszcze morderstwem, tak molestowanie nie jest jeszcze gwałtem czy doprowadzeniem małoletniego do stosunku pedofilskiego. Wiec księdza skazano słusznie za molestowanie a nie za pedofilię. Gdyby ktoś dorosły molestował moje dziecko, chocby przez jakieś pocałunki mógłbym oskarzyć go jedynie o molestowanie a nie na przykład o gwałt A co bym osobiście sam z tym zrobił to wybacz, nie będe na forum pisał.
For_FuN_ napisał(a):

Aaa i polecam jeszcze jedno: google. Bo jak sie nie wie, o czym sie mowi, to lepiej milczec, a nie robic z siebie idiote. Fragment jednego z artykulow(a mozna znalezc wiecej):
"Dziesięć lat temu ks. Edward P. został prawomocnie skazany za pedofilię. Teraz jest proboszczem małej parafii w Wiązowie (powiat strzeliński). Wierni są zaniepokojeni
Jak podaje "Gazeta Wrocławska", parafianie dekanatu Wiązów koło Strzelina napisali do Watykanu list z prośbą o usunięcie ks. Edwarda P. z parafii, który pełni tam funkcję proboszcza. W 2003 r. został on skazany na rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata po tym, jak w parafii w Pszennie koło Świdnicy molestował ministrantów."
|
Dobrze napisałeś, że
jak sie nie wie, o czym sie mowi, to lepiej milczec, a nie robic z siebie idiote.
To że dziennikarz utożsamia molestowanie z pedofilią to nie znaczy nic oprócz tego, że dziennikarz szuka sensacji, bo latwiej sprzedaje się kamliwy tytuł o księdzu skazanym za pedofilię niż o księdzu skazanym za molestowanie.