Wyświetl pojedynczy post
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2013, 02:35
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Obrońcą pedofilów to jest co najwyżej wyborca Palikota - radzę poczytać co nieco o statystykach odnośnie skłonności pedofilskich wśród osób homoseksualnych (zresztą o co Wam chodzi? Wy tacy pro zachodni, postępowi jesteście a tam przecież stowarzyszenia psychologów powolutku uznają pedofilię za orientację seksualną...).

W kościele dzieje się sporo złego, wielu księży nie nadaje się i nigdy nie nadawało do tego, by pełnić tak odpowiedzialną rolę w społeczeństwie - jednak rozciąganie problemu na "cały" kościół, wrzucanie księży do jednego wora byleby tylko budować modny ostatnio antyklerykalizm jest żenujące.
Ale co ty za przeproszeniem pierd... Ktos, kto pisze i wytyka bledy od razu opowiada sie po stronie lewej, czy prawej ? Masz niezle ograniczone horyzonty myślowe. Ja jestem konserwatysta i nigdy nie glosowalem, i nie zaglosuje na partie lewicowa. Jestem praktykujacym katolikiem, ktory chodzi do kosciola, do spowiedzi, bierze udzial w roznych uroczystosciach. I wlasnie takich ludzi boli to, co niektorzy pseudokatolicy(w wiekszej mierze duchowni) wyprawiaja. Jak masz znajomego ksiedza, to moje zdanie nie bedzie odosobnione wsrod osob wierzacych. Wiadomo, ze nizszej rangi duchowni nie moga wypowiadac takich sadow publicznie, ale w prywatnych rozmowach, to juz zupelnie co innego. I gdybys potrafil czytac ze zrozumieniem(ucz sie, ucz, to nie boli), to zauwazylbys, ze pisze o czesci kleru.

P.S - I trzeba byc niezlym baranem, zeby do kogos pisac w liczbie mnogiej.

A do kolegi Fra Mata tylko jedno - dla mnie juz samo oskarzenie o pedofilie, to powinno byc zawieszenie w pelnieniu poslugi...rozumiem, ze ty bronisz pedofilow, ale nie musisz tego wywlekac na swiatlo dzienne. Ja stoje na strazy dzieci, ofiar, ktore pewnie wedle twoich slow czesto wymyslaja takie historie(bo sugerujesz, ze skoro nie ma prawomocnego wyroku, to ktos taki jest czysty jak lza, a dziecku najpewniej cos sie wydawalo lub wprost klamalo). Nie wiem, skad u niektorych ludzi bierze sie taka postawa...mam dramatyczna relacje dziecka i chyba temu, kazdy normalny czlowiek daje wiare. Tez przedziwna maniera tlumaczenia i rozumienia pedofilii...jesli dla Ciebie molestowanie nieletnich(w taki czy inny sposob) nie jest pedofilia, to co jest? Dopiero, jak ktos taki wlozy swojego fiuta do buzi czy w tylek? Przyjmuje, ze ty bys z usmiechem na twarzy przyjal wiadomosc, ze twoja corka lub twoj syn byl calowany przez(akurat w tym przypadku) ksiedza. To "gratuluje" rodzinie. Twoja wypowiedz, to jedna wielka ZENADA. Idz zapisz sie do parti pedofili, bo skoro tlumaczysz tak okropne czyny, to na leczenie jest juz za pozno.

Aaa i polecam jeszcze jedno: google. Bo jak sie nie wie, o czym sie mowi, to lepiej milczec, a nie robic z siebie idiote. Fragment jednego z artykulow(a mozna znalezc wiecej):
"Dziesięć lat temu ks. Edward P. został prawomocnie skazany za pedofilię. Teraz jest proboszczem małej parafii w Wiązowie (powiat strzeliński). Wierni są zaniepokojeni
Jak podaje "Gazeta Wrocławska", parafianie dekanatu Wiązów koło Strzelina napisali do Watykanu list z prośbą o usunięcie ks. Edwarda P. z parafii, który pełni tam funkcję proboszcza. W 2003 r. został on skazany na rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata po tym, jak w parafii w Pszennie koło Świdnicy molestował ministrantów."
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 05.11.2013 o godz. 02:48.